Sporna jedino zgrada VANU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2012. | Komentara: 0

Sporna jedino zgrada VANU

BEOGRAD – Na spisku imovine koja će biti vraćena Vojvodini, sporna je jedino Vojvođanska akademija nauka i umetnosti (VANU), odnosno zadužbinsko zdanje u Novom Sadu u kojem već dvadesetak godina radi ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), pišu danas Večernje novosti.

Vanu

Na jučerašnjem sastanku predstavnika Ministarstva finansija i zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša, prevagnulo je mišljenje da ogranak SANU ne treba da se iseljava kako bi ustupio mesto VANU.

– Stav je predstavnika Vlade Srbije da se SANU ne iseljava, a mi ne želimo da od toga pravimo politički problem
– rekao je Kostreš za Novosti. Kompromis koji se očekuje, najverovatnije, podrazumevaće da grad za VANU obezbedi drugu zgradu, mada je lider LSV Nenad Čanak još ranije predlagao da se ogranak SANU ugasi ili preseli u Beograd „jer Vojvodini ne trebaju dve akademije nauka“. Novosti dodaju i da bi uredba Vlade, koja bi trebalo da bude usvojena krajem januara, trebalo da precizira da se Vojvodini vrate kompletna imovina RTV, Novosadski sajam, DP Gas i rudnik u Kovinu.

(BILSV, 12. 01. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook