Sprečiti gašenje Letopisa Matice Srpske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 22. 04. 2015. | Komentara: 0

Sprečiti gašenje Letopisa Matice Srpske

NOVI SAD – Odbor za informisanje Skupštine AP Vojvodine ovlastio je danas predsednika tog Odbora Dušana Jakovljeva da, u saradnji sa predsednikom Odbora za kulturu Skupštine AP Vojvodine, uputi inicijativu Ministarstvu za kulturu i informisanje Vlade Republike Srbije kako bi se omogućilo da Letopis Matice Srpske nastavi nesmetano da izlazi.

LSV

Naime, Jakovljev je članove odbora upoznao sa činjenicom da je dalje izdavanje tog časopisa, koji je nedavno napunio 181 godinu, smanjenjem budžeta namenjenog Matici Srpskoj doveden u pitanje, pa se ne zna hoće li se već majski broj pojaviti.
– Ne želeći da komentarišem ni sadržaj tog časopisa, ni sastav redakcije, ni glavnog urednika, ni veliku Maticu, mogu samo da izrazim veliko zaprepašćenje da posle obeležene 181 godine izlaženja jednog časopisa u kontinuitetu, ministarstvu nedostaje osećaj. U pitanju su dva i po miliona dinara i mislim da bi smo tu morali na svaki način nešto da uradimo – naveo je Jakovljev.
 
(BILSV, 22. 04. 2015)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook