Sprečiti pokušaje revizije istorije da se zlo ne ponovi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2019. | Komentara: 0

Sprečiti pokušaje revizije istorije da se zlo ne ponovi

Novi Sad, 22. april 2019 - Republika Srbija dočekuje Dan sećanja na žrtve holokausta i genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata, kao zemlja u kojoj pojedine političke grupacije otvoreno prekrajaju istoriju i veličaju ulogu Dimitrija Ljotića i Milana Nedića i njihove odgovornosti za stradanja građana.

LSV

Kao da su recimo svi zaboravili čiji su to poslušnici sprovodili građane i đake terali na streljanje u Kragujevcu, ili šta se dešavalo u logoru Banjica.

Pre samo tri meseca, bili smo svedoci čak afirmativnog teksta u “Politikinom zabavniku” upravo o Dimitriju Ljotiću.

Isto tako, u susednoj Hrvatskoj, sve češće se mogu čuti i pročitati pokušaji prekrajanja istorije i broja žrtava u Jasenovcu, veličanje žrtava Blajburga i snaga poraženih u Drugom svetskom ratu.

Lek protiv ovakvih pojava u našem društvu i regionu svakako jeste jačanje kulture sećanja, školski časovi i ekskurzije u kojima bi đaci učili šta se dogodilo i kakve žrtve je ova zemlja podnela.

Isto tako, važno je i da bez obzira na političke sličnosti ili razlike svi učesnici političkog života jednako jasno osude svaki pokušaj revizije istorije i relativizacije učesnika i pomagača holokausta.

To je jedini način da se zlo ne zaboravi i ne ponovi.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook