SPS da prihvati Platformu IVV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 07. 06. 2012. | Komentara: 0

SPS da prihvati Platformu IVV

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je za današnji broj Novina novosadskih da će saradnja sa Socijlističkom partijom Srbije u pokrajinskoj skupštini biti moguća samo ukoliko socijalisti prihvate „pravila igre“ koja važe u Vojvodini.

Aleksandra Jerkov

– Mi ne zaboravljamo da je upravo SPS ukinuo vojvođansku autonomiju, a u koalicionu većinu je ta partija dobrodošla samo ako prihvati platformu Izvršnog veća po kojoj Vojvodina ima izvršnu, zakonodavnu i delom sudsku vlast, kao i izvorne prihode i imovinu. Ukoliko su spremni za to, onda neka tu promenu u stavovima objašnjavaju svojim biračima, a ako nisu, onda neka traže drugog koalicionog partnera – izričita je Jerkova u izjavi za taj list. Novine novosadske pišu i da Liga očekuje ozbiljniju ulogu u pokrajinskoj administraciji a da bi se, umesto na podelu kolača, trebalo fokusirati na funkcionalnost i orijentaciju nove Vlade, koja bi trebalo da „beskompromisno zastupa interese Vojvođana i Vojvođanki“.

– Prvi i prioritetni zadatak novih vojvođanskih vlasti morao bi biti Zakon o finansiranju Vojvodine. Ukoliko on ne bude predložen u dogledno vreme, mi ćemo ga predložiti sami, ali bi zajednička inicijativa značila da Vojvođani imaju vlast kojoj njihovi interesi jesu na prvom mestu – navedeno je iz Lige za Novine novosadske, uz dodatak da je Liga spremna da preuzme veću odgovornost u poslu koji je pred pokrajinskom adiministracijom.    

(BILSV, 07. 06. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook