Srbija da ne rizikuje ugled zbog zločinca i kukavice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 14. 09. 2017. | Komentara: 0

Srbija da ne rizikuje ugled zbog zločinca i kukavice

Novi Sad, 14. septembar 2017 - Ukoliko Vlada Republike Srbije odluči da pruži garancije za privremeno oslobađanje Ratka Mladića, kao što je danas najavila ministarka pravde, biće to izuzetno loš potez koji će naneti veliku štetu najpre odnosu sa Bosnom i Hercegovinom, a zatim i štetu na unutrašnje-političkom planu u Srbiji.

LSV

Zločini Ratka Mladića, najveći na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata, naneli su ovoj zemlji ogromnu sramotu pred čitavim svetom, a njegovo kukakvičko skrivanje niz drugih problema u odnosu sa međunarodnom zajednicom.

Republika Srbija i njeni građani ne zaslužuju da se njen krhki ugled u svetu rizikuje zbog zločinca i kukavice.

U ovoj zemlji se predugo izbegava suočavanje sa prošlošću i izmišjaju opravdanja za najgnusnije zločine. A, ovaj potez Vlade Republike Srbije, izuzetno bi ohrabrio ekstremne desničare i sve one koji koče ozdravljenje ovog društva i evropski put ove zemlje.

Zdravstveno stanje Ratka Mladića nije i ne može biti opravdanje za njegovo oslobađanje.

Hiljade njegovih žrtava nemaju mogućnost da im se zdravstveno stanje popravi, a hiljadama članova njihovih porodica zdravstveno stanje bilo bi samo gore.

Ujedno, takva odluka Vlade Republike Srbije bila bi nespojiva sa politikom jačanja saradnje sa BiH koju je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predstavio u Sarajevu i vodi direktno stvaranju novih napetosti, njen rezultat bio bi pad u odnosima dve zemlje.

Zaista je teško za očekivati da Sarajevo razume da je Srbija prijatelj, da nije bauk i da treba zajednički da radimo na unapređenju trgovinske razmene, ukoliko Vlada Republike Srbije donese ovakvu odluku.


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook