Srbija da osudi opasne Dodikove izjave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 10. 06. 2017. | Komentara: 0

Srbija da osudi opasne Dodikove izjave

Novi Sad, 10. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu Milorada Dodika da bi Srbi trebali da napuste reč entitet i počnu da upotrebljavaju naziv država za Republiku Srpsku.

LSV

Ova izjava samo je jedna u nizu neodgovornih Dodikovih igara vatarom, koje ne mogu da donesu ništa dobro.

LSV očekuje da će vlasti  u Srbiji, kao garant Mirovnog sporazuma u Dejtonu, osuditi najnoviju neodgovornu igru Milorada Dodika i tako pokazati privrženost dobrosusedskim odnosima u regionu.

Bez potpune garancije teritorijalnog integiteteta Bosne i Hercegovine nemoguće je izgraditi čvrste temelje dobrih odnosa država nastalih raspadom Jugoslavije.

Izjave koje lako mogu da zapale ratnu vatru su veoma česte i dolaze od političkih aktera koji ne mogu da ponude rešenja za bolji život svojih građana, pa zapaljivom retorikom pokušavaju da se nametnu kao "nacionalni spasioci".

LSV smatra je takvi "spasioci" moraju postati prošlost našeg ragiona, a samo jasne reakcije vladajućih struktura mogu smanjiti tenzije.

Građanima Balkana ne trebaju tenzije i novi ratovi, nego radna mesta i bolji život!


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook