Srbija dobila mogućnost za normalizaciju života

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 02. 03. 2012. | Komentara: 0

Srbija dobila mogućnost za normalizaciju života

NOVI SAD – Dobili smo najzad mogućnost da se krene ubrzanim korakom ka normalizaciji života u Srbiji, borbi protiv kriminala i, naravno, ka većim investicijama, ocenio je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak komentarišući to što je Srbiji sinoć odobren status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.



U izjavi za TV B92, Čanak je, na pitanje zbog čega nam je kandidatura izmakla u decembru, upozorio da je kandidatura Srbiji izmakla još ranije.

– Izmakla je nama kandidatura mnogo ranije. Zbog mutikaša i smutljivaca od Nikolić Tomislava, Koštunice doktor Vojislava, Ilić magistra Velimira i ostalih likova koji su se bavili time kako da Srbiju što više zadrže u koordinatama provincije – istakao je Čanak. Lider LSV je ocenio da status kandidata za Srbiju i njene građane pre svega znači investicije.

– Niko neće da investira u zemlju koja liči na jedan krvavi provizorijum kakvim su je devedesetih napravili upravo ovakvi kao što sam ih spominjao. Ovo znači da je Srbija počela da se uljuđuje i upristojava na način kako to međunarodna zajednica, pre svega međunarodna finansijska zajednica razume, a to je beskonačno važno – rekao je Čanak. Dodao je da bi smo se u suprotnom „sve više i više survavali u ono u šta pokušavaju da nas gurnu“. Čanak je rekao i da je Srbija od decembra do marta uradila mnogo po pitanju evrointegracija.

– Srbija je uradila dosta, ali je daleko važnije to što je uspela da svojom principijelnom politikom da navede i druge da naprave, ne samo nekakve popuste i ustupke, nego i da dođu u poziciju da bolje razumeju kompletnu situaciju u Srbiji i da se pronađe neko kompromisno rešenje. Kompromisno rešenje je, znate, rešenje kad niko nije zadovoljan. Međutim, ovaj put smo mi manje nezadovoljni od drugih – zaključio je lider LSV Nenad Čanak.

(BILSV, 02. 03. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook