Srbija je buduća članica EU, a ne ruska gubernija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 17. 06. 2017. | Komentara: 0

Srbija je buduća članica EU, a ne ruska gubernija

Novi Sad, 17. jun 2017 - Država mora da načini prve korake ka zatvaranju takozvanog Srpsko-ruskog humantiranog centra u Nišu.

LSV

Poslednji događaji u Crnoj Gori i Makedoniji jasno ukazuju na negativno delovanje ruskih obaveštajnih struktura u regionu.

Sve je više informacija koje govore da je centar u Nišu, zapravo, obaveštajni punkt Rusije, a to u velikoj meri može naneti štetu geopolitičkom položaju Republike Srbije.

Strateško opredeljenje naše države je ulazak u Evropsku uniju i dobri odnosi sa zemljama zapada moraju biti prioritet u spoljnoj politici. Lutanje i politika sedenja na dve stolice mogu ugroziti put evropskih integracija Srbije.

Liga socijaldemorkata Vojvodine Srbiju vidi kao modernu državu vladavine prava u kojoj se poštuju principi savremenog sveta.

Bez jasne spoljnopolitičke orijentacije i usklađivanja politike prema Ruskoj federaciji sa zemljama Evropke unije, Srbija će sve više postajati talac nedemokratskih procesa i zemlja u kojoj će dominirati politička platforma suprotna modernizmu.

Rezolucija Evropskog parlamenta o Srbija snažno podvlači neuskalđenost spoljne politike Srbije sa EU u pogledu odnosa prema Rusiji.

Zato država mora jasno zatražiti pune informacije o aktivnostima ruskog centra u Nišu, i njegovo što hitnije zatvaranje.

Srbija ne sme biti gubernija Rusije, niti rupa na persijskom tepihu Evrope, nego buduća članica Evropske unije!


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook