Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

NOVI SAD - Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.

LSV

- Gde su nekada bile Rumunija, Bugarska i Mađarska, a gde su danas? Nakon ulaska u EU, životni standard u Rumuniji je 60 odsto iznad standarda stanovnika u Srbiji, u Bugarskoj oko 30, a u Mađarskoj oko 80 odsto – piše, između ostalog, na lecima koje su delili.

Ligašice i ligaši su upozorili na to da Srbiju godišnje napusti i do 60 hiljada ljudi, a najviše iz Vojvodine i da će uskoro naših građana biti više u Nemačkoj i Austriji nego ovde! Prosek starosti onih koji odlaze je oko 28 godina, ali sve češće odlaze i čitave porodice.

- Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo! Istraživanja pokazuju da TRI ČETVRTINE mladih u Srbiji želi da emigrira i to uglavnom u zemlje Zapadne Evrope - ističu ligaši i ligašice.

- Mladi ne odlaze samo zbog viših plata, nego zato što ne žele ratove, neprestane sukobe, korupciju i sistem u kojem više vredi veza nego znanje. Mladi traže stabilnost, standard, obrazovanje, uređen sistem, mogućnost napredovanja, planiranja i uživanja u svom životu. I to nalaze u zemljama Evropske unije. Želimo da se i unašoj zemlji živi dobro! Hoćemo što pre u EU - poručili su predstavnici i predstavnice LSV deleći letke širom Novog Sada.

 (SzILSV, 21.01.2020)Izjave | Subota, 26. 09. 2020. | Komentara: 0

Marton osudio legitimisanje aktivista Narodne stranke

Portoparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton osudio je policijsku akciju tokom koje su legitimisani aktivisti Narodne stranke u Novom Sadu, koji su lepili plakate.
Izjave | Četvrtak, 24. 09. 2020. | Komentara: 0

Nakon izbora u Americi mogu da se promene odnosi prema Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da ćemo vrlo uskoro videti kako će se završiti svi dogovori postignuti u Americi. 
Izjave | Ponedeljak, 21. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV i u narednom periodu deo vladajuće koalicije u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine postigla je dogovor sa Srpskom naprednom strankom o učešću u koaliciji u Novom Sadu, izjavio je potpredsednik LSV Robert Kolar, neposredno pre početka današnje sednice Skupštine grada Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook