Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

NOVI SAD - Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.

LSV

- Gde su nekada bile Rumunija, Bugarska i Mađarska, a gde su danas? Nakon ulaska u EU, životni standard u Rumuniji je 60 odsto iznad standarda stanovnika u Srbiji, u Bugarskoj oko 30, a u Mađarskoj oko 80 odsto – piše, između ostalog, na lecima koje su delili.

Ligašice i ligaši su upozorili na to da Srbiju godišnje napusti i do 60 hiljada ljudi, a najviše iz Vojvodine i da će uskoro naših građana biti više u Nemačkoj i Austriji nego ovde! Prosek starosti onih koji odlaze je oko 28 godina, ali sve češće odlaze i čitave porodice.

- Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo! Istraživanja pokazuju da TRI ČETVRTINE mladih u Srbiji želi da emigrira i to uglavnom u zemlje Zapadne Evrope - ističu ligaši i ligašice.

- Mladi ne odlaze samo zbog viših plata, nego zato što ne žele ratove, neprestane sukobe, korupciju i sistem u kojem više vredi veza nego znanje. Mladi traže stabilnost, standard, obrazovanje, uređen sistem, mogućnost napredovanja, planiranja i uživanja u svom životu. I to nalaze u zemljama Evropske unije. Želimo da se i unašoj zemlji živi dobro! Hoćemo što pre u EU - poručili su predstavnici i predstavnice LSV deleći letke širom Novog Sada.

 (SzILSV, 21.01.2020)



Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook