Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

NOVI SAD - Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.

LSV

- Gde su nekada bile Rumunija, Bugarska i Mađarska, a gde su danas? Nakon ulaska u EU, životni standard u Rumuniji je 60 odsto iznad standarda stanovnika u Srbiji, u Bugarskoj oko 30, a u Mađarskoj oko 80 odsto – piše, između ostalog, na lecima koje su delili.

Ligašice i ligaši su upozorili na to da Srbiju godišnje napusti i do 60 hiljada ljudi, a najviše iz Vojvodine i da će uskoro naših građana biti više u Nemačkoj i Austriji nego ovde! Prosek starosti onih koji odlaze je oko 28 godina, ali sve češće odlaze i čitave porodice.

- Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo! Istraživanja pokazuju da TRI ČETVRTINE mladih u Srbiji želi da emigrira i to uglavnom u zemlje Zapadne Evrope - ističu ligaši i ligašice.

- Mladi ne odlaze samo zbog viših plata, nego zato što ne žele ratove, neprestane sukobe, korupciju i sistem u kojem više vredi veza nego znanje. Mladi traže stabilnost, standard, obrazovanje, uređen sistem, mogućnost napredovanja, planiranja i uživanja u svom životu. I to nalaze u zemljama Evropske unije. Želimo da se i unašoj zemlji živi dobro! Hoćemo što pre u EU - poručili su predstavnici i predstavnice LSV deleći letke širom Novog Sada.

 (SzILSV, 21.01.2020)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook