Srbija može samo napred ili nazad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 11. 2011. | Komentara: 0

Srbija može samo napred ili nazad

NIŠ - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas u Nišu gostujući na tribini Srpskog pokreta obnove pod nazivom „Srbija na raskršću, šta dalje" da "srpsko raskršće danas ima samo napred i nazad".

Nenad Čanak i Vuk Drašković

- To što je SPO partija desnice, a LSV levice sada nije pitanje. Sada je pitanje hoće li Srbija živeti. Na ovoj tački smo zajedno. Mislili smo da je pre 11 godina posao završen, ali nije. Posao boraca za demokratiju je kao posao domaćice - vidi se samo kada nije urađen. Sada smo tu i pitamo se gde je greška - rekao je Čanak. Kako se dalje navodi, Čanak je upitao i „kako je je moguće da nam se kojekav ološ junači po ulicama"?

- Ko je to omogućio? LSV podržava ovu Vladu, ali samo zato što 2008. nismo imali kud. Da nismo, imali bismo na vlasti Koštunicu, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Ivicu Dačića. Ovako imamo samo Ivicu Dačića - rekao je Čanak. On se prisetio i formiranja nekadašnje Demokratske opozicije Srbije.

- Kada smo 10. januara 2000. u prostorijama SPO u Beogradu formirali DOS, tamo sam video ljude u koje nisam imao nikakvu sumnju, proverene opozicionare. A onda sam video generale Perišića i Obradovića, Nebojšu Čovića. Rekao sam: „Vuče, ja odoh". A onda je Vuk rekao da je to veća stvar i od mene i njega. I ostao sam. Takav izbor mora danas da uradi Boris Tadić - rekao je Čanak.
Lider SPO Vuk Drašković je na toj tribini izjavio da „vreme u kojem su budale govorile, a fukare se bogatile još uvek nije prošlo".

- Kada bih bio profesor evropskog srpskog nacionalizma, sve vodeće srpske patriote iz 90-ih bih oborio na ispitu. Za poslednjih 10 godina, nekoliko stotina hiljada Srba je nestalo. Odvija se proces sve većeg, neprekinutog etničkog čišćenja Srbije od Srba. Srbija je na raskršću. Budućnosti ne može biti bez EU - rekao je Drašković. On je rekao i da su njihove ideale su za poslednjih 10 godina pojeli miševi, „a miševa ne bi bilo da smo posle 5. oktobra uradili ono što je trebalo da uradimo".

(BILSV, 06.11.2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook