Srbiji potrebno više izbornih jedinica

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 28. 02. 2021. | Komentara: 0

Srbiji potrebno više izbornih jedinica

Novi Sad, 28. februar 2021 - Promena izbornog zakona je jedan od osnovnih uslova za organizovanje poštenih parlamentarnih izbora. 

LSV

Dugogodišnji problem u Srbiji ne predstavlja samo činjenica da je regularnost izbornih uslova smanjena i da većina medija ima svoje političke favorite, kao i da sa umanjenom objektivnošću mediji posmatraju neke događaje u Srbiji, već i činjenica da zbog izbornog sistema koji podrazumeva da je Srbija jedna izborna jedinica imamo koncentraciju poslanika u Beogradu i nekoliko najvećih gradova u Srbiji, a da birači iz manjih sredina nemaju svoje predstavnike. 

Zbog toga je neophodno organizovati Srbiju u više izbornih jedinica i omogućiti ravnomerniju zastupljenost građana iz svih njenih krajeva. 

Samo tako će parlament odražavati strukturu i interese njenih građana, a ne velikih političkih partija i njihovih beogradskih centrala. 

Vojvođanski front, čiji je Liga socijaldemokrata Vojvodine sastavni deo, izaći će sa predlogom koji prevazilazi ovaj problem i nadamo se da će ostali akteri u političkom prostoru razmotriti i podržati našu ideju.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešIzjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Ljudska prava na prvom mestu

Državna sekretarka u Ministarstvu za Ijudska i manjinska prava i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga izjavila je da je Zakon o istopolnim zajednicama samo objašnjavanje očiglednog za Ijude koji žive u takvim zajednicama. 
Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe što pre usvojiti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je skup koji je juče održao Socijalni kanabis klub, kojim je Srbija pozvana da usvoji zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 04. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad je pokazao da nema mesta fašizmu i fašistima!

Novi Sad je juče još jednom jasno poručio da fašizmu i fašistima nema mesta na njegovim ulicama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook