Srbiji potrebno više izbornih jedinica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 28. 02. 2021. | Komentara: 0

Srbiji potrebno više izbornih jedinica

Novi Sad, 28. februar 2021 - Promena izbornog zakona je jedan od osnovnih uslova za organizovanje poštenih parlamentarnih izbora. 

LSV

Dugogodišnji problem u Srbiji ne predstavlja samo činjenica da je regularnost izbornih uslova smanjena i da većina medija ima svoje političke favorite, kao i da sa umanjenom objektivnošću mediji posmatraju neke događaje u Srbiji, već i činjenica da zbog izbornog sistema koji podrazumeva da je Srbija jedna izborna jedinica imamo koncentraciju poslanika u Beogradu i nekoliko najvećih gradova u Srbiji, a da birači iz manjih sredina nemaju svoje predstavnike. 

Zbog toga je neophodno organizovati Srbiju u više izbornih jedinica i omogućiti ravnomerniju zastupljenost građana iz svih njenih krajeva. 

Samo tako će parlament odražavati strukturu i interese njenih građana, a ne velikih političkih partija i njihovih beogradskih centrala. 

Vojvođanski front, čiji je Liga socijaldemokrata Vojvodine sastavni deo, izaći će sa predlogom koji prevazilazi ovaj problem i nadamo se da će ostali akteri u političkom prostoru razmotriti i podržati našu ideju.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook