Sredstva usmeriti u investicije, a ne u tekuće subvencije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 09. 2016. | Komentara: 0

Sredstva usmeriti u investicije, a ne u tekuće subvencije

NOVI SAD - Poslanici Skupštine Vojvodine sutra će odlučivati o najavljenom rebalansu pokrajinskog budžeta. Prema predloženoj preraspodeli sredstava pokrajinska kasa biće za 1,59 milijardi dinara veća nego što je projektovano za ovu godinu. Izvori dodatnih sredstva u budžetu su, između ostalog, preneta sredstava iz prethodnih godina, kao deo prihoda Razvojnog fonda Vojvodine, što se, uz povećanje deficita, posebno našlo na meti kritika opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine, javlja RTV.
 
LSV 

– Mislim da je to jako loš potez i da je u potpunoj suprotnosti sa proklamovanom politikom investiranja jer sredstva Razvojnog fonda treba upravo da služe pomaganju razvoja privrede i poljoprivrede. A ukoliko se utroše u u tekuće subvencije, na primer lokalnim samoupravama taj novac neće imati onu svrhu zbog koje je Razvojni fond Vojvodine i osnovan – ističe za RTV šef poslaničke grupe LSV u SKupštini AP VOjvodine Branislav Bogaroški.
 
(BILSV, 27. 09. 2016)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook