Šta čeka Mirović? Drugu deceniju bez Zakona o finansiranju?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 26. 11. 2018. | Komentara: 0

Šta čeka Mirović? Drugu deceniju bez Zakona o finansiranju?

Novi Sad, 26. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća premijera Vojvodine Igora Mirovića na činjenicu da se krajem godine, odnosno 31. decembra, navršava deset godina od isteka ustavnog roka za donošenje Zakona o finansiranju nadležnosti Vojvodine.

LSV

Činjenica je da su se tokom proteklih deset godina promenile različite vlasti i da je odnos prema Vojvodini uvek bio isti. Ipak, budući da je pokrajinska vlast prešla više od polovine mandata, sada veliku zaslugu za nedonošenje ovog zakona dele i aktuelni vojvođanski premijer Igor Mirović i njegove partijske kolege na republičkom nivou.

Premijera Mirovića podsećamo, ne samo na njegove izjave sa početka mandata, poput onih „da će Zakon o finansiranju nadležnosti Vojvodine biti temelj razvoja pokrajine“, nego i na činjenicu da je pokrajinski parlament pre pet godina, novembra 2013, usvojio i republičkoj vladi uputio Platformu o polaznim osnovama za izradu zakona o finansiranju nadležnosti.

Tom Platformom uređeno je prikupljanje poreza na teritoriji AP Vojvodine i finansiranje nadležnosti pokrajine u skladu sa Ustavom.

Dakle, dokument ne samo da već postoji, nego je i upućen republičkoj vladi i potrebna je samo politička volja za to da se on i usvoji.

Nejasno je šta Mirović čeka. Da uđemo u drugu deceniju bez Zakona o finansiranju?

A, što se tiče njegovih ocena da taj Zakon sada nije u fokusu, i da će za Vojvodinu u 2019. godini biti obezbeđeno više od sedam odsto budžeta, podsećamo ga na to da je na čelu Pokrajinske vlade dužan da štiti interese građana i građanki Vojvodine.

Interes građanki i građana Vojvodine nikako nije ponižavanje Vojvodine i njenih institucija time što se deset godina krši Ustav i ne donosi zakon važan za nju i njen razvoj.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bojan Kostreš
Događaji | Sreda, 22. 05. 2019. | Komentara: 0

Za Vojvođanski front - osim Vojvodine - nema rezervnog plana!

Na tribini “Vojvođanskog fronta“ u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije u Žablju, govorili su pred okupljenim građanima predstavnici ove dve stranke.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook