Šta je Pokrajinska vlada učinila povodom izlivanja nafte u kikindsku kanalizaciju?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Šta je Pokrajinska vlada učinila povodom izlivanja nafte u kikindsku kanalizaciju?

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović upitao je danas članove Pokrajinske vlade šta su resorni sekretarijati i pokrajinska preduzeća učinili povodom izlivanja nafte i naftnih derivata u Kikindi i otkrivanja počinilaca.

lsv

Jovanović je na sednici Skupštine AP Vojvodine, u delu koji je predviđen za pitanja poslanika, ukazao da se u medijima pojavila informacija da je u ponedeljak, 26. septembra došlo do izlivanja ogromne količine nafte i naftnih derivata u kanalizaciji u gradu Kikindi. Istakao je da su u JP „Kikinda“, koji su to uočili, izlivanje počinili nepoznati počinioci. Pomenuta kanalizacija se izliva u sistem kanala Dunav-Tisa-Dunav i sada predstavlja veliku opasnost po životnu sredinu.

- Šta je Pokrajinska vlada, zajedno sa dva resorna sekretarijata – Sekretarijatom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i sa Sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine – kao i JVP „Vode Vojvodine“ preduzela da se otkrije ko je ispustio ove opasne materije i kako je do toga došlo? Takođe, šta je preduzeto da se počinioci kazne u skladu sa zakonom i propisima i da li su sagledane eventualne štete po životnu sredinu? I koje su mere preduzete da su one otkriju? – upitao je poslanik LSV.

(BILSV, 28.09.2016)




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook