Šta je sa ulaganjima Arapa u Vojvodini?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 24. 04. 2015. | Komentara: 0

Šta je sa ulaganjima Arapa u Vojvodini?

NOVI SAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga, koju je povodom poslaničkog pitanja koje je postavila u Skupštini Srbije o zakupu zemlje u Sivcu, u saopštenju napao napao sekretar tamošnje Mesne zajednice Boban Damjanović, iznoseći na njen račun brojne uvrede i lažne optužbe, odgovorila mu je da bi sekretar mesne zajednice trebalo da zna da je pravo i obaveza narodnog poslanika da postavlja pitanja nadležnim republičkim ministrima.

LSV

Takođem, skrenula mu je pažnju da u multinacionalnoj Vojvodini vodi računa o rečniku koji koristi. Papuga je  u svom odgovoru, koji je preneo portal "Naše mesto", Damjanoviću odgovorila da je prošlo dve godine od kako je preduzeće iz UAE došlo do vojvođanskih oranica.
– U skladu sa investicionim planom planirano je otvaranje dodatnih 300 radnih mesta na teritoriji opštine Kula i Bačka Palanka u kojima se nalaze arapsko-srpska preduzeća. Planirane investicije po sporazumu uključuju osim, kupovine nove mahanizacije, uvođenja navodnjavanja i investiranje u izgradnju postrojenja za sortiranje, pakovanje, skladištenje i obradu proizvoda – istakla je poslanica LSV. Papuga je dodala da je takođe obećano i pospešivanje rada malih i srednjih poljoprivrednika kroz otvaranje agroindustrijskog centra, koji će poljoprivrednicima pružati potrebnu podršku i plasirati njihove proizvode na inostrana tržišta.
– To piše u sporazumu koji su potpisali UAE – objasnila je ona. Papuga je ocenila da dve godine na vojvođanskoj zemlji nije ništa rađeno od gore navedenog, te da je sada veliki deo u parlogu.
– Za to vreme, neke naše porodice su mogle obrađivati zemlju i živeti od nje. Ja sam se u više pitanja Vladi i ministarstvima obraćala tim povodom, odnosno pitala sam zašto naši paori ne mogu da rade tu zemlju i po ceni po kojoj će je raditi Arapi – istakla je Papuga. Ona je dodala da je pravo i obaveza narodnog poslanika da postavlja pitanja nadležnim republičkim ministrima, naročito o važnim temama, posebno za poslanike iz Vojvodine.
– Sekretar Mesne zajednice Sivac Boban Damjanović bi to morao da zna. Ovako, sebi je dozvolio da iznosi niz paušalnih optužbi na račun narodne poslanice koja brine o interesima građana. Takođe, reći da opština Kula ili bilo koji kraj Vojvodine propada zbog nekog poslanika, pokazuje vrhunsku političku nepismenost, jer ponovo pokazuje da on ne zna šta je funkcija i posao poslanika i poslanica – poručila je Papuga. Kako je istakla, sekretar MZ "Sivac" je dozvolio sebi i izjavu "niste se bunili kada su Mađari i Hrvati kupovali zemlju".
– Ne znam šta je time hteo da kaže, ali mi liči na govor mržnje i skrenula bih mu pažnju da u multinacionalnoj Vojvodini vodi računa o rečniku koji koristi – dodala je Papuga. Ona je navela da se iskreno nada da će sva ulaganja i investicije koje je Damjanović najavio uskoro i videti, te da to neće ostati samo još jedna u moru raznih najava i obećanja.
– U svakom slučaju, ja ću pratiti šta se oko toga dešava, svidelo se to njemu ili ne, jer predstavljam građane i zastupam njihov interes, a ne njegov ili interes njegove stranačke centrale u Beogradu – poručila je poslanica Papuga.

(BILSV, 24. 04. 2015)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook