Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 10. 03. 2018. | Komentara: 0

Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

Novi Sad, 10. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim organima u vladama Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine da li je učinjeno sve da se spremno dočekaju mogući poplavni talasi.

LSV

Iskustva iz 2005, 2006, i, naročito, 2014. godine jasno ukazuju na brojne manjkavosti sistema odbrane od poplava.

Već prvih dana marta su zabeležene poplave manjih i srednjih obima u opštinama Prokuplje, Žitorađa, Zaječar, Doljevac i Negotin.

Velika količina snega na planinama, kao i najava kišnog proleća, postavlja pred nadležne organe brojne zadatke u odbrani od poplava.

Liga socijaldemokrata Vojvodine veoma dobro se seća obećanja datih 2014. godine. Govorilo se tada o ojačavanju zaštitinih sistema, izgradnji nasipa, jačanju već postojećih, osavremenjavanju drenažnih sistema...

Šta je urađeno u prethodne četiri godine?

Ljudske žrtve i ogromna materijalna šteta iz 2014. godine veliko su upozorenje svima koji imaju odgovornost u sistemu zaštite od polava.

LSV očekuje odgovore na ova pitanja, jer bezbednost građana, njihove imovine, kao i imovine države, mora biti prioritetan zadatak.

Branislav Knežević,
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook