Šta pokrajinska vlast čini u vezi sa arsenom u vodi za piće?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 04. 2018. | Komentara: 0

Šta pokrajinska vlast čini u vezi sa arsenom u vodi za piće?

Novi Sad, 09. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva pokrajinskog premijera Igora Mirovića da saopšti javnosti da li i šta konkretno Pokrajinska vlada preduzima u vezi sa činjenicom da 653 hiljade građanki i građana Vojvodine pije vodu sa arsenom.

LSV

Da li su i šta su konkretno preduzeli pokrajinski sekretarijati za zdravstvo i zaštitu životne sredine u vezi sa činjenicom da je u Novom Bečeju koncentracija arsena 27 puta veća od maksimalne dozvoljene? Ili u Zrenjaninu gde je ta koncentracija 19 puta veća?

Kada će tačno biti završeni i kompletirani pogoni za prečišćavanje vode u Kikindi i Novom Bečeju?

Šta još treba da se dogodi da bi pokrajinska vlast izašla u javnost sa preciznim podacima o tome kada i kako misli da učini da se to pitanje reši?

Kako je moguće da se iz budžeta Republike Srbije donira pet miliona evra Republici Srpskoj, izdvaja 500 hiljada evra za gradnju hramova u Bosni i Hercegovini, da se kupuju borbeni helikopteri od Rusije, dok se u 102 grada, varošice i sela u Vojvodini koristi voda za piće sa arsenom?

Ovaj problem nije od juče, ali pokrajinska vlast ne može da o njemu ćuti i čeka da ga neko drugi reši.

Pozivamo predsednika Pokrajinske vlade i potpredsednika SNS da preuzme odgovornost, iskoristi svoj uticaj i krene u hitno rešavanje ovog pitanja u saradnji sa resornim republičkim ministarstvima, a da se svim ugroženim građanima u međuvremenu obezbedi i šalje ispravna voda za piće.

Predsednica
Stručnog saveta za zaštitu životne sredine
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Lalić




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook