Stabilni odnosi Lige i DS u pokrajini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 14. 04. 2015. | Komentara: 0

Stabilni odnosi Lige i DS u pokrajini

NOVI SAD - Komentarišući prekrajanja vlasti u vojvođanskim opštinama, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je istakao da preletanje odbornika iz jedne u drugu stranku nije otkriće SNS, već DS.

LSV

On je za B92 izjavio da je LSV prošle godine svim strankama predložila da ne prihvataju članove koji dolaze iz drugih partija, kao i da preletači moraju da vrate mandat.
 
- Niko nije odreagovao na to zato što jedino LSV u svojim redovima nema poslanike i odbornike iz drugih stranaka. Dakle, to jeste veliki problem, ukoliko se bilo šta radi nezakonito to mora da bude predmet istrage državnih organa, ali to se ne dešava od danas, od juče, to se dešava od mnogo ranije - kaže Kostreš. On je novinarima u Novom Sadu kazao i da su od 2004. godine do danas mnogi odbornici u mnogim opštinama menjali svoje stranačke dresove.
 
Upitan za komentar o poslednjim dešavanjima u Inđiji i da li su odbornici LSV podržali smenu lokalne vlasti, Kostreš je rekao da je to lokalna tema i pitanje za inđijski odbor Lige, ali je napomenuo da zahtev za promenu vlasti nije problem u kojem učestvuju ligaši.
 
- Naime, od 2004. godine do sada je postojala koalicija DS i SPS. I upravo iz te koalicije je šest odbornika, pet iz DS i jedan iz SPS, potpisalo inicijativu za smenu aktuelnog rukovodstva i ne vidim kako dva ligaša tu mogu nešto da promene - kazao je on. Kostreš je napomenuo da je LSV u Inđiji, u dužem periodu od 2004. pa do danas, bila u opoziciji. Zamenik predsednika LSV je rekao da je odnos LSV i DS u pokrajini stabilan i nepromenjen, te da on ne očekuje da će biti nekih većih problema u pokrajinskoj administraciji do kraja mandata.
 
Kada su u pitanju predstojeći izbori, Bojan Kostreš je rekao da će LSV izaći samostalno i da je spremna za izbore kad god oni bili. Dodao je i da formalno-pravno izbore raspisuju predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, te da od njih zavisi kog datuma će građani izlaziti na birališta. Napomenuo je i da je besmisleno da lokalni i pokrajinski izbori budu razdvojeni.
 
(BILSV, 14.04.2015)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook