Startuju projekti za prevenciju nasilja u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 21. 10. 2014. | Komentara: 0

Startuju projekti za prevenciju nasilja u Vojvodini

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić potpisala je danas ugovore za finansijsku podršku 28 projekata iz oblasti prevencije nasilja i diskriminacije među mladima, za koji je izdvojen ukupni budžet od pet miliona dinara. Sekretarijat je podržao projekte koji će obrađivati teme nasilja i diskriminacije kroz edukativne radionice, inkluziju mladih iz marginalizovanih grupa, kampanje, kulturne događaje i istraživanja.

LSV
 
Marinika Tepić je istakla da je Konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije raspisan drugu godinu za redom, te da je fokus na vršnjačkom i internet nasilju. Kako je objasnila, pažnja je posvećena i diskriminaciji nacionalnih zajednica, osoba sa invaliditetom i romske populacije, ali su te teme u drugom planu, jer postoje sekretarijati sa velikim budžetima koji se njima bave.
 
- Kao sektor prevashodno zadužen za omladinu, dali smo sebi slobodu da ono što se svakodnevno odvija među njima, a to je vršnjačko nasilje, uzmemo kao prioritet - naglasila je Tepićeva i dodala da je na konkurs pristiglo oko 200 projekata.
 
- Nadamo se da će krajnji rezultati i statistike iz projekata biti uporište za planiranje budžeta i sličnih sadržaja za narednu godinu - dodala je Tepićeva.

(BILSV, 21.10.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook