Stati na put teroru Dodikovog režima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 26. 12. 2018. | Komentara: 0

Stati na put teroru Dodikovog režima

Novi Sad, 26. decembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa nevericom i gnušanjem posmatra slike represije i terora iz Banjaluke. Poslednja faza kriminalnog režima Milorada Dodika skliznula je u rat protiv sopstvenih građana koji još pokazuju da ne mogu da se pomire sa ubistvima vlastite dece.

LSV

Čitav civilizovani svet je zgrožen slikama brutalnog hapšenja roditelja koji traže istinu o svom zverski ubijenom detetu. Slika uplakane majke koja drži sliku ubijenog sina, koju silom odvodi policija, čiji vrh je ozbiljno osumnjičen za ubistvo Davida Dragičevića, ostaće upamćena u istoriji beščašća ovih prostora.

Pozivamo zapadne zemlje okupljene u Veću za implementaciju mira, kao jedine garante poretka u Bosni i Hercegovini, da ne posmatraju nemo teror nad mirnim i nedužnim ljudima u Banjaluci. Krvave glave užasnutih ljudi koji samo traže istinu o mučenju i zverskom ubistvu 21-ogododišnjeg mladića, ne smeju biti ponovljene u državi za koju međunarodna zajednica i dalje ima odgovornost.

LSV pita predstavnike naprednjačke vlasti, ali i opozicionog Saveza za Srbiju da li će i kada reagovati zbog hapšenja Srba u Banjaluci i terora nad mirnim građanima? Hapšenja, batinanja i represija nad ljudima u Banjaluci su daleko strašnija od bilo čega što smo videli poslednjih godina u regionu, kada su predstavnici i vlasti i opozicije dizali tenziju zbog, navodno, ugroženih prava Srba. Pravo srpskog naroda u regionu, više od bilo koga, ugrozio je režim Milorada Dodika. Gospodo iz vlasti i opozicije u Beogradu, do kada ćete ga podržavati? Ako i SNS i desničarska opozicija, koji oko suštinskih stvari dele isti sistem vrednosti, nameravaju i dalje da ćute na slike terora iz Banjaluke, makar znamo šta nas čeka i u Srbiji.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook