Stati na put teroru Dodikovog režima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 26. 12. 2018. | Komentara: 0

Stati na put teroru Dodikovog režima

Novi Sad, 26. decembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa nevericom i gnušanjem posmatra slike represije i terora iz Banjaluke. Poslednja faza kriminalnog režima Milorada Dodika skliznula je u rat protiv sopstvenih građana koji još pokazuju da ne mogu da se pomire sa ubistvima vlastite dece.

LSV

Čitav civilizovani svet je zgrožen slikama brutalnog hapšenja roditelja koji traže istinu o svom zverski ubijenom detetu. Slika uplakane majke koja drži sliku ubijenog sina, koju silom odvodi policija, čiji vrh je ozbiljno osumnjičen za ubistvo Davida Dragičevića, ostaće upamćena u istoriji beščašća ovih prostora.

Pozivamo zapadne zemlje okupljene u Veću za implementaciju mira, kao jedine garante poretka u Bosni i Hercegovini, da ne posmatraju nemo teror nad mirnim i nedužnim ljudima u Banjaluci. Krvave glave užasnutih ljudi koji samo traže istinu o mučenju i zverskom ubistvu 21-ogododišnjeg mladića, ne smeju biti ponovljene u državi za koju međunarodna zajednica i dalje ima odgovornost.

LSV pita predstavnike naprednjačke vlasti, ali i opozicionog Saveza za Srbiju da li će i kada reagovati zbog hapšenja Srba u Banjaluci i terora nad mirnim građanima? Hapšenja, batinanja i represija nad ljudima u Banjaluci su daleko strašnija od bilo čega što smo videli poslednjih godina u regionu, kada su predstavnici i vlasti i opozicije dizali tenziju zbog, navodno, ugroženih prava Srba. Pravo srpskog naroda u regionu, više od bilo koga, ugrozio je režim Milorada Dodika. Gospodo iz vlasti i opozicije u Beogradu, do kada ćete ga podržavati? Ako i SNS i desničarska opozicija, koji oko suštinskih stvari dele isti sistem vrednosti, nameravaju i dalje da ćute na slike terora iz Banjaluke, makar znamo šta nas čeka i u Srbiji.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Izjave | Četvrtak, 01. 07. 2021. | Komentara: 0

Presuda Stanišiću i Simatoviću je presuda i politici krvi i tla

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da presuda bivšem šefu Službe državne bezbednosti Srbije i njegovom zameniku, Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, nije presuda samo njima već i zločinačkom poduhvatu koji je predvodio pokojni predsednik Srbije Slobodan Milošević.
Saopštenja | Četvrtak, 01. 07. 2021. | Komentara: 0

Čanak sinoć na svečanoj večeri kod Đukanovića

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović organizovao je sinoć u Podgorici svečanu večeru u čast predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.
Saopštenja | Sreda, 30. 06. 2021. | Komentara: 0

Čanak položio cveće na groblju Meje

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak položio je juče cveće na spomen groblju u selu Meje, nedaleko od Đakovice na Kosovu i Metohiji. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook