Štete ogromne zbog loše organizovane protivgradne zaštite

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 06. 04. 2019. | Komentara: 0

Štete ogromne zbog loše organizovane protivgradne zaštite

Novi Sad, 06. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje na veoma loše stanje sistema protivgradne odbrane u našoj zemlji. Sezona odbrane od grada počinje za nešto više od nedelju dana i, kao i svake godine, mediji su puni informacija o snabdevanju protivgradnih stanica raketama. Nažalost, i pored učestalih medijskih primopredaja raketa, poljoprivredni proizvođače svake godine trpe ogromne štete od grada. Štete se mere milijardama dinara, što predstavlja veliki udar na celokupnu privredu Srbiji, jer se zna da veliki deo našeg bruto domaćeg proizvoda dolazi baš iz poljoprivredne proizvodnje. 

LSV

Za odbranu pet miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, od kojih je 1,8 miliona u AP Vojvodini, potrebno je oko 25.000 raketa. Procene su da naš sistem protivgradne zaštite raspolaže sa oko 35% od potreba za raketama. Nedavno je i Državna revizorska agencija ukazala da je sistem protivgradne zaštite nedovoljno kvalitetan. 

Značajan problem predstavlja manjak raketa, njihova loša distribucija, ali i neadekvatno održavanje lansirnih stanica. 

LSV smatra da je poseban problem obučenosti i finansijske nemotivisanosti strelaca na stanicama. 

Iz svega ovog proizilazi da je potrebno doneti nov zakonski okvir kojim bi sistem zaštite od grada bio unapređen. Potrebno je mnogo jasnije regulisati ulogu AP Vojvodine i lokalnih samouprava u sistemu. Rešenja koja su bila na snazi u vreme SFRJ mogu biti dobra osnova za donošenje dobrih rešenja. 

Ogromne štete na poljoprivrednim imanjima signal su da se nešto mora uraditi. 
Sistem je loš i potrebno ga je unaprediti!  

Jovan Aksentijević
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Iz medija | Nedelja, 18. 08. 2019. | Komentara: 0

Strah od uterivanja opozicije u jednoumlje

Od početnih polemika pre skoro deset meseci o tome ko (ne)treba da govori na protestima protiv vlasti, u opoziciji se u poslednje vreme raspravlja i o tome ko nije poželjan da prisustvuje javnim okupljanjima i šeta u protestnoj koloni, piše Politika.
Iz medija | Subota, 17. 08. 2019. | Komentara: 0

Dijalog političkih aktera važan i mora se održati u Narodnoj skupštini Republike Srbije

Dijalog koji se vodi između predstavnika vlasti i opozicije je, između ostalog, jako dobar i zbog iznalaženja rešenja za problem u vezi sa izbornim uslovima u Srbiji, rekao je na početku gostovanja u emisiji "Politbiro" portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. Prema njegovim rečima, dijalog je veoma bitan, jer gde njega nema tu ima prostora za nasilje.
Saopštenja | Petak, 16. 08. 2019. | Komentara: 0

LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvovaće na predstojećem sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata posvećenom medijima. Kao što smo i ranije isticali, ova vrsta razgovora je dragocena, ali je bitno da se on održava u institucijama sistema.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook