Štete ogromne zbog loše organizovane protivgradne zaštite

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 06. 04. 2019. | Komentara: 0

Štete ogromne zbog loše organizovane protivgradne zaštite

Novi Sad, 06. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje na veoma loše stanje sistema protivgradne odbrane u našoj zemlji. Sezona odbrane od grada počinje za nešto više od nedelju dana i, kao i svake godine, mediji su puni informacija o snabdevanju protivgradnih stanica raketama. Nažalost, i pored učestalih medijskih primopredaja raketa, poljoprivredni proizvođače svake godine trpe ogromne štete od grada. Štete se mere milijardama dinara, što predstavlja veliki udar na celokupnu privredu Srbiji, jer se zna da veliki deo našeg bruto domaćeg proizvoda dolazi baš iz poljoprivredne proizvodnje. 

LSV

Za odbranu pet miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, od kojih je 1,8 miliona u AP Vojvodini, potrebno je oko 25.000 raketa. Procene su da naš sistem protivgradne zaštite raspolaže sa oko 35% od potreba za raketama. Nedavno je i Državna revizorska agencija ukazala da je sistem protivgradne zaštite nedovoljno kvalitetan. 

Značajan problem predstavlja manjak raketa, njihova loša distribucija, ali i neadekvatno održavanje lansirnih stanica. 

LSV smatra da je poseban problem obučenosti i finansijske nemotivisanosti strelaca na stanicama. 

Iz svega ovog proizilazi da je potrebno doneti nov zakonski okvir kojim bi sistem zaštite od grada bio unapređen. Potrebno je mnogo jasnije regulisati ulogu AP Vojvodine i lokalnih samouprava u sistemu. Rešenja koja su bila na snazi u vreme SFRJ mogu biti dobra osnova za donošenje dobrih rešenja. 

Ogromne štete na poljoprivrednim imanjima signal su da se nešto mora uraditi. 
Sistem je loš i potrebno ga je unaprediti!  

Jovan Aksentijević
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Događaji | Sreda, 22. 05. 2019. | Komentara: 0

Za Vojvođanski front - osim Vojvodine - nema rezervnog plana!

Na tribini “Vojvođanskog fronta“ u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije u Žablju, govorili su pred okupljenim građanima predstavnici ove dve stranke.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook