Što pre promeniti izborni zakon

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2019. | Komentara: 0

Što pre promeniti izborni zakon

Beograd, 19. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je izborni zakon loš i da ga je potrebno što pre promeniti.

LSV

Na takvo stanje upozoravamo već godinama, ali sluha za promenu izbornog zakona jednako nije bilo, bez obzira na to ko je na vlasti.

Na žalost, oni kojima je takav izborni zakon ranije odgovarao, danas bojkotuju i dijalog i izbore, umesto da se uključe i da zajedno dođemo do najboljeg rešenja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je učestvovala do sada i učestvovaće i ubuduće na svim okruglim stolovima i svim okupljanjima koja mogu doprineti promeni izbornog zakona i uslova za izbore.

Slobodni izbori su sam temelj demokratije i Liga socijaldemokrata Vojvodine će učestvovati na svim izborima na kojima postoji mogućnost da građani slobodno glasaju.

Sa druge strane, sigurno je da nećemo učestvovati na onim izborima na kojima se ne poštuju izborna pravila i krši izborna volja građana, kao što je to bio slučaj u Kovačici i Beloj Crkvi.

Predsednik
Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saša Šućurović
   




Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook