Strah od uterivanja opozicije u jednoumlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Nedelja, 18. 08. 2019. | Komentara: 0

Strah od uterivanja opozicije u jednoumlje

BEOGRAD - Od početnih polemika pre skoro deset meseci o tome ko (ne)treba da govori na protestima protiv vlasti, u opoziciji se u poslednje vreme raspravlja i o tome ko nije poželjan da prisustvuje javnim okupljanjima i šeta u protestnoj koloni, piše Politika.

LSV

Na lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i njegovu stranku početkom marta na mitingu u Novom Sadu sručio se gnev Sergeja Trifunovića, koji ih je optužio da su lažna opozicija, ali i za secesionističke namere. Danas Čanak kaže da su „protesti koji su pokrenuti bez jasnog cilja i bez jasnog identiteta organizatora od samog početka bili osuđeni na propast”. Kako je rekao, jedini uspešni u proteklih 30 godina, bili su oni koji su branili izborne rezultate 1997. i 2000. godine, a ostali su (osim antiratnih) bili „puko traćenje energije i strpljenja opoziciono orijentisanih građana”.

- Učestvovanje, dakle, na ovim protestima je dalje mrcvarenje sve manjeg broja opoziciono orijentisanih ljudi s jedinim ciljem da se od Saveza za Srbiju napravi ’jedina’ ili barem ’glavna’ opoziciona snaga u Srbiji da bi se onda kroz bilateralne pregovore pokušala da izbori za pozicije u uticaju na vlast koje ne može da osvoji niti svežim idejama niti izborima - rekao je predsednik LSV-a za Politiku.

Gordana Čomić, ukazuje on, ima sasvim sigurno najveće političko iskustvo od svih rukovodilaca SzS-a (osim Dragoljuba Mićunovića) i zato ona i zna zašto ni bojkot nema smisla. Da su se bojkotovali izbori zbog medijskih nesloboda, neravnopravnih uslova, kidnapovanja i ubijanja političkih protivnika, ističe Čanak, Milošević bi još vladao Srbijom.

- On je oboren kada se stvorila kritična masa za promene. Tu kritičnu masu sada nema kompletna opozicija, a kamoli nejasan i politički nedefinisan SzS koji osim zastupanja ruskih stavova o Кosovu ne nudi apsolutno nijednu razliku u odnosu na aktuelni režim. U tom smislu, od Gordane Čomić treba da uče oni koji su, u vreme kada je ona rizikujući život i egzistenciju pekla politički zanat, jedva uspevali da iz mišje rupe izgovore "miš uz pušku, miš niz pušku". Inače i "građanski protesti" postanu samo prazno trešenje gore uz koju se rađaju sve anemičniji miševi -  ocenjuje Čanak.

(SzILSV, 18.08.2019)

 




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook