Vesti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

Jasno definisati nadležnosti Vojvodine u budućem Ustavu Srbije

NOVI SAD – Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i poslanik LSV Dušan Jakovljev istakao je danas da su promene Ustava neminovne, a da zarad precizno definisanih nadležnosti Vojvodine zakonondavne inicijative moraju krenuti iz pokrajinskog parlamenta.
Govori | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

Pitanje Vojvodine je pitanje boljeg života

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige scijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton istakao je danas da je Vojvodina, nekada jaka pokrajina sa širokom lepezom ovlašćenja postala stavka u Ustavu koja malo toga ima od forme, a gotovo ništa od suštine.
Govori | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

Kolar: Skupština da povrati izgubljenu inicijativu

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine izgubila je inicijativu poslednjih nekoliko godina i namera je Lige socijaldemokrata Vojvodine da se ona vrati tamo gde je bila u periodu između 2000. i 2008. godine, ukazao je tokom današnje skupštinske rasprave poslanik LSV Robert Kolar.
Transkript njegovog govora tokom rasprave o Deklaraciji o potrebi za pokretanje postupka izmene Ustava Srbije ili donošenje novog, možete pročitati u nastavku:
Govori | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

Sedlarević: Stepen autonomije garantovati Ustavom

NOVI SAD –  Aktuelni Ustav Republike Srbije mora da se menja, a posebno u delu koji se odnosi na AP Vojvodinu, jer stepen njene autonomije, nadležnosti i sredstva za finansiranje tih nadležnosti moraju biti garantovani Ustavom pošto će samo na taj način i autonomija biti garantovana Ustavom i, u krajnjem slučaju, sigurna, ukazala je tokom rasprave o Deklaraciji o potrebi za pokretanje postupka izmene Ustava Srbije ili donošenje novog, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.  
U nastavku možete pročitati transkript njenog govora:
Govori | Utorak, 23. 09. 2014. | Komentara: 0

Moralna i politička obaveza Skupštine AP Vojvodine

NOVI SAD – Skupština AP Vojvodine usvojila je danas Deklaraciju o potrebi za pokretanje postupka izmene Ustava Republike Srbije ili donošenje novog ustava Republike Srbije koju su predložili poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke i Nove demokratske stranke.
Događaji | Ponedeljak, 22. 09. 2014. | Komentara: 0

Vreme za razgovor o položaju Vojvodine u budućem Ustavu Srbije

NOVI SAD - Glavni motiv za podnošenje Deklaraciju o potrebi za pokretanje postupka za izmenu ustava, odnosno za donošenje novog ustava, sa predlogom zaključaka, koju je Skupštini AP Vojvodine podnela grupa od 64 podlasnika jeste pokretanje pitanja promene Ustava, jer je evidentno da u ovom momentu postoji atmosfera, i u društvu i na političkoj sceni, koja ide u pravcu toga da je promena Ustava i poželjna i moguća, istakao je danas potpredsednik  Lige socijaldemokrata Vojvodine  i šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook