Studijsko putovanje delegacije LSVO u Brisel

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Subota, 23. 06. 2012. | Komentara: 1

Studijsko putovanje delegacije LSVO u Brisel

NOVI SAD - Potpredsednici Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Ana Kandić i Marko Stanimirović prisustovali su tokom prošle nedelje trećem po redu seminaru projekta „Copenhagen Revisited“ koji je održan u Briselu.

LSVO

Krajem nedelje, delegacija je učestvovala u konferenciji visokih predstavnika Evropske unije, poslanika i poslanica Evropskog parlamenta i ministara spoljnih poslova EU, u organizaciji Fondacije za evropske progresivne studije (FEPS) i Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost (EFDS). FEPS je evropska fondacija bliska Partiji evropskih socijalista (PES) i kao platforma za progresivne ideje, FEPS funkcioniše u partnerskom odnosu sa socijaldemokratskim organizacijama, nacionalnim fondacijama koje rade na suočavanju EU sa trenutnim izazovima.  Projekat „Copenhagen Revisited“ je namenjen mladim liderima i liderkama regiona Balkana i Turske koji bi u komunikaciji sa evropskim poslanicima, predstavnicima institucija Evropske unije i eminentnim stručnjacima administrativnog centra EU, kakav je Brisel, ponudili odgovore na pitanja i izazove sa kojima se zajednica Evropskih zemalja suočava. Među učesnicima i učesnicama, bilo je predstavnika političkih partija iz Srbije (SDU i DS), Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Albanije, Makedonije i Turske. Drugi deo posete, namenjen je bio učešću na konferenciji „Call to Europe“, koja je organizovana sa namerom da realizuje ideju pružanja odgovora na društvena, ekonomska, politička i međunarodna pitanja.

- Poseta Briselu i njegovim institucijama je bila vrlo korisna, posebno mi se dopao razgovor sa Pjerom Mirelom, direktorom sektora za proširenje Evropske komisije. Nadam se da ću stečena znanja i nove informacije moći primeniti u svom poslu – kaže Marko Stanimirović. Ana Kandić je napomenula da su, osim intenzivnog programa koji su pripremili domaćini, imali dovoljno vremena da obiđu grad i njegove institucije i upoznaju se sa načinom funkcionisanja centra administracije Evropske unije.

(BILSV, 23.06.2012.)Izjave | Četvrtak, 13. 05. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Dodik se, da bi ostao na vlasti, danas umiljava NATO-u, juče Putinu, a sutra...

Bilo kakva dalja priča o promenama granica na Balkanu je otvaranje Pandorine kutije iz koje izlaze apsolutno sva zla. Već 30 godina ponavljam jedno te isto, a to je ko pokuša da menja granice na Balkanu, on je zločinac - kaže Čanak.
Izjave | Utorak, 11. 05. 2021. | Komentara: 0

Evropska unija je antiratni projekat

Evropska ideja je jedna velika antiratna ideja koju su pokušali da ostvare naši preci. Koliko su uspeli u tome to je sada diskutabilno, koliko je ona uspela da nešto napravi od Evrope je, takođe, diskutabilno, osim činjenice je da na tlu Evorpe ovo najduži mir koji je trajao između, recimo, Francuske i Nemačke. Osim nesreće koju smo imali na teritoriji bivše Jugoslavije, izjavio je Nenad Čanak.
Saopštenja | Nedelja, 09. 05. 2021. | Komentara: 0

Nulta tolerancija prema fašistima i njihovim idejama

Iz godine u godinu obeležavamo Dan pobede nad fašizmom, ali nam se pred očima ponovo javljaju novi oblici ideologije koja je pre samo osam decenija u smrt odvela desetine miliona ljudi. Liga socijaldemokrata Vojvodine ukazuje ne pogubnost zatvaranja očiju pred širenjem fašističkih ideja.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook