Studijsko putovanje delegacije LSVO u Brisel

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 23. 06. 2012. | Komentara: 1

Studijsko putovanje delegacije LSVO u Brisel

NOVI SAD - Potpredsednici Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Ana Kandić i Marko Stanimirović prisustovali su tokom prošle nedelje trećem po redu seminaru projekta „Copenhagen Revisited“ koji je održan u Briselu.

LSVO

Krajem nedelje, delegacija je učestvovala u konferenciji visokih predstavnika Evropske unije, poslanika i poslanica Evropskog parlamenta i ministara spoljnih poslova EU, u organizaciji Fondacije za evropske progresivne studije (FEPS) i Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost (EFDS). FEPS je evropska fondacija bliska Partiji evropskih socijalista (PES) i kao platforma za progresivne ideje, FEPS funkcioniše u partnerskom odnosu sa socijaldemokratskim organizacijama, nacionalnim fondacijama koje rade na suočavanju EU sa trenutnim izazovima.  Projekat „Copenhagen Revisited“ je namenjen mladim liderima i liderkama regiona Balkana i Turske koji bi u komunikaciji sa evropskim poslanicima, predstavnicima institucija Evropske unije i eminentnim stručnjacima administrativnog centra EU, kakav je Brisel, ponudili odgovore na pitanja i izazove sa kojima se zajednica Evropskih zemalja suočava. Među učesnicima i učesnicama, bilo je predstavnika političkih partija iz Srbije (SDU i DS), Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Albanije, Makedonije i Turske. Drugi deo posete, namenjen je bio učešću na konferenciji „Call to Europe“, koja je organizovana sa namerom da realizuje ideju pružanja odgovora na društvena, ekonomska, politička i međunarodna pitanja.

- Poseta Briselu i njegovim institucijama je bila vrlo korisna, posebno mi se dopao razgovor sa Pjerom Mirelom, direktorom sektora za proširenje Evropske komisije. Nadam se da ću stečena znanja i nove informacije moći primeniti u svom poslu – kaže Marko Stanimirović. Ana Kandić je napomenula da su, osim intenzivnog programa koji su pripremili domaćini, imali dovoljno vremena da obiđu grad i njegove institucije i upoznaju se sa načinom funkcionisanja centra administracije Evropske unije.

(BILSV, 23.06.2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook