Studijsko putovanje delegacije LSVO u Brisel

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 23. 06. 2012. | Komentara: 1

Studijsko putovanje delegacije LSVO u Brisel

NOVI SAD - Potpredsednici Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Ana Kandić i Marko Stanimirović prisustovali su tokom prošle nedelje trećem po redu seminaru projekta „Copenhagen Revisited“ koji je održan u Briselu.

LSVO

Krajem nedelje, delegacija je učestvovala u konferenciji visokih predstavnika Evropske unije, poslanika i poslanica Evropskog parlamenta i ministara spoljnih poslova EU, u organizaciji Fondacije za evropske progresivne studije (FEPS) i Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost (EFDS). FEPS je evropska fondacija bliska Partiji evropskih socijalista (PES) i kao platforma za progresivne ideje, FEPS funkcioniše u partnerskom odnosu sa socijaldemokratskim organizacijama, nacionalnim fondacijama koje rade na suočavanju EU sa trenutnim izazovima.  Projekat „Copenhagen Revisited“ je namenjen mladim liderima i liderkama regiona Balkana i Turske koji bi u komunikaciji sa evropskim poslanicima, predstavnicima institucija Evropske unije i eminentnim stručnjacima administrativnog centra EU, kakav je Brisel, ponudili odgovore na pitanja i izazove sa kojima se zajednica Evropskih zemalja suočava. Među učesnicima i učesnicama, bilo je predstavnika političkih partija iz Srbije (SDU i DS), Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Albanije, Makedonije i Turske. Drugi deo posete, namenjen je bio učešću na konferenciji „Call to Europe“, koja je organizovana sa namerom da realizuje ideju pružanja odgovora na društvena, ekonomska, politička i međunarodna pitanja.

- Poseta Briselu i njegovim institucijama je bila vrlo korisna, posebno mi se dopao razgovor sa Pjerom Mirelom, direktorom sektora za proširenje Evropske komisije. Nadam se da ću stečena znanja i nove informacije moći primeniti u svom poslu – kaže Marko Stanimirović. Ana Kandić je napomenula da su, osim intenzivnog programa koji su pripremili domaćini, imali dovoljno vremena da obiđu grad i njegove institucije i upoznaju se sa načinom funkcionisanja centra administracije Evropske unije.

(BILSV, 23.06.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook