Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 11. 2018. | Komentara: 0

Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

Novi Sad, 03. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na moguće posledice velike suše koja već mesecima vlada u Vojvodini.

LSV

Na području centralnog dela Banata u prethodnih 100 dana palo je samo 30% potrebne količine padavina, a to se može odraziti na smanjenje prinosa prvenstveno pšenice, a i drugih značajnih ozimih kultura naredne godine.

Naime, posejani usevi nisu dobili dovoljnu količinu vlage, a samim tim kasni i njihov razvoj. Nastupajuća zima će ovakvim usevima naneti dodatnu štetu.

LSV ponovo podseća na veliku važnost zalivnog sistema u Vojvodini i drugim krajevima Srbije.

Nažalost, ovaj sistem je zanemaran još od kriznih devedesetih godina, a maćehinski odnos države prema agraru, naročiti prema malim i srednjim gazdinstvima koja su najviše zastupljena, dodatno otežava politiku razvoja svesti o potrebi kvalitetnijeg uređivanja zalivnih sistema u našoj zemlji.

Vojvođanski paori su posebno nezadovoljni drastičnim povećanjem cena nafte, te uz već pomenute probleme, mogu očekivati veoma neizvesnu nastupajuću godinu.

Predsednik Lige paora Vojvodine
i član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Miloš Šibul




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook