Sve što je Čanak rekao u kampanji, Srbiji je i danas potrebno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 03. 2018. | Komentara: 0

Sve što je Čanak rekao u kampanji, Srbiji je i danas potrebno

Novi Sad, 05. mart 2018 - Pre godinu dana, Nenad Čanak je iskoristio predsedničku kampanju da skrene pažnju javnosti na niz otvorenih pitanja sa kojima se Republika Srbija suočava. I da na njih ponudi odgovore.

LSV

Sve što je rekao u tih, nešto više od mesec dana, aktuelno je i potrebno i Srbiji danas.

Između ostalog, upozorio je da je Srbiju napustilo preko 300 hiljada mladih, a oni koji ostaju se sele u nekoliko većih gradova u potrazi za poslom, najviše u Beograd.

Rekao je da državu treba decentralizovati i da je svim drugim manjim i većim mestima širom Srbije zajedničko je to da ih niko ništa ne pita. Poručio je da sve što želi Vojvodini, želi i drugim krajevima Srbije.

Predložio je i način na koji se može popuniti Penzioni fond i sprečiti da penzioneri nikada više ne zavise od političke volje bilo koje vlasti. Tražio je da se više brine o nezaposlenim radnicima starijim od pedeset godina, ukazao na problem nejednakosti žena i muškaraca, teškoće sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.
 
Isticao je da investicije ne traže samo praznu poljanu i komunalnu infrastrukturu, nego i kvalifikovane radnike. Da mi nemamo vodoinstalatera i električara, obućara i krojača, a imamo nezaposlene hiljade diplomaca marketinga, menadžmenta.
 
Zatražio je da se Vojvodini vrati NIS, raskine Energetski sporazum, da se zemlja ne prodaje strancima, kao i da treba prestati otpad smatrati smećem već resursom, koji se može i mora koristiti. 

Rekao je i da država mora da se obračuna sa huliganima i kriminalcima koji se sakrivaju iza navijačkih dresova, da kanabis treba dekriminalizovati i staviti pod državni nadzor, a da zatvorske kazne za preprodavce heroina i svih drugih teških i opojnih droga moraju biti barem tri puta veće. A ako je zatvora premalo, treba izgraditi nove.


Upozorio je na loš odnos prema antifašističkoj tradiciji, ponovio da je Srbiji potrebna lustracija, podsetio na mračne devedesete i da je ova zemlja izgubila pet ratova, te da joj ne treba novo lupanje u ratne bubnjeve, nego mir i u region i u Evropi. 

Poručio je da se moraju otkriti politički nalogodavci ubistva Zorana Đinđića. Upozorio je da je vojna neutralnost bila moguća u vreme velike i snažne Jugoslavije, te da nam je danas mesto u NATO umesto da postanemo ruska provincija okružena članicama te alijanse.

Rekao je još i da Ustav mora da se menja jer je loš, da je puno onih koji su na nekom "ruskom" platnom spisku, da je potrebno ubrzati evropske integracije i da, za razliku od nekih kandidata, ne želi da učestvuje u politici koja mitovima daje prednost u odnosu na stvarnost, među kojima je i onaj da Kosovo nije nezavisno.

Kao i tokom svih 28 godina Lige socijaldemokrata Vojvodine, dosledno, govorio je i zalagao se za istinu.

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook