Svi traženi zločinci iz Srbije pronašli su sigurnu kuću u Rusiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Svi traženi zločinci iz Srbije pronašli su sigurnu kuću u Rusiji

NOVI SAD - Niko ne pukušava da Srbiju uvede u NATO, pogotovo ne puzeći, a ni organizovanjem konferencija u kojima učestvuju i zemlje koje nisu u NATO-u, tako da za takvu vrstu bojazni mesta nema, istakla je sinoć portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Gostujući u emisiji Bez cenzure na novosadskoj TV Panonija, Jerkova je navela da je NATO bio samo jedan od učesnika vojne konferencije u Beogradu, na kojoj su učestvovale brojne zemlje koje nisu članice te alijanse, uključujući u Rusiju.

Protiv ulaska u alijansu

Jerkova kaže da Srbija ni ubuduće neće raditi ništa više od onoga što je zvanična politika i što joj dozvoljavaju skupštinske rezolucije, a to je vojna neutralnost. A ukoliko se u budućnosti bude postavilo pitanje ulaska Srbije u NATO, o tome odluku treba da donesu građani.

"Referendum formalno-pravno nije potreban, ali mislim da bi o takvoj jednoj stvari trebalo da bude organizovan referendum " navela je Jerkova. On je dodala da se lično protivi ulasku u taj vojni savez, a da je to i stav LSV.

"Liga socijaldemokrata Vojvodine nije za ulazak Srbije u NATO pakt " istakla je Aleksandra Jerkov.

Saradnja korisna

Za razliku od članstva, saradnja Srbije sa NATO paktom za Jerkovu nije sporna, već je čak i poželjna, a ona podseća da je učešće naše zemlje u različitim programima te alijanse započeto pre više godina.

"Srbija učestvuje u Partnerstvu za mir i u Paktu za stabilnost još od vremena kad je Vojislav Koštunica bio premijer. A ovo je upravo konferencija koja je organizovana u okviru tih programa i to nema veze sa NATO, već sa opštim bezbednosnim sistemom u Evropi " istakla je ona dodajući da i Skupština Srbije učestvuje već dugo godina u Parlamentarnoj skupštini NATO.

"Srbija je u takvom geografskom položaju da ne može biti izolovana. Ona živi u takvom okruženju i ima takve aspiracije ka EU, pa mora pronaći način da, ne ugrožavajući svoje interese, učini ono što treba da bi i bezbednosno bila u istoj ravni sa tim zemljama " zaključila je Jerkova.

Rusija stalno ponižava Srbiju

Komentarišući eventualno približavanje vojno-bezbednosnoj organizaciji u kojoj glavnu reč vodi Moskva, Aleksandra Jerkov je ocenila da je Rusija zemlja koja ponižava Srbiju svaki put kada može, kao i da su u Rusiji svoju sigurnu kuću pronašli svi traženi zločinci iz Srbije.

"Rusija je zemlja koja na prijeme u ambasadi poziva osobe koje su pravosnažno osuđene u našoj zemlji. Rusija je zemlja u kojoj se krije manje-više svako ko u ovoj zemlji beži od zakona, na ovaj ili onaj način " istakla je Jerkova, dodajući da to bolje govori o tretmanu Rusije prema Srbiji, nego bilo kakva pomoć koja je stigla iz te zemlje, a koja je uglavnom
moralna.

Jeremićeva izjava nije zvanični stav

Komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, da ako Srbija popusti jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova i Metohije, "to neće biti poslednje jednostrano proglašenje nezavisvosti na njenoj teritoriji", portparolka LSV Aleksandra Jerkov je ocenila da to nije zvanični stav Srbije. Ona je za Pravdu ocenila da Jeremić nije govorio ni na jednom od zvaničnih mesta i njegova izjava predstavlja reči izrečene u žaru diskusije jedne TV debate.- Jeremić nije govorio ni na kakvom zvaničnom mestu, ta izjava nije ni predstavljena kao stav Vlade Srbije, pa da se o tome razgovara u Skupštini. Verujem da na nekom drugom, zvaničvom mestu, to ministar ne bi ponovio -. rekla je Jerkova.

(BILSV, 21. 06. 2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook