SVM da objasni da li je napustio koaliciju u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 29. 08. 2014. | Komentara: 0

SVM da objasni da li je napustio koaliciju u Vojvodini

NOVI SAD - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine biće održan 14. septembra u Žablju, a sednica Predsedništva najverovatnije će biti 10. septembra u Novom Sadu.

LSV

Na toj sednici će biti poznat stav po pitanju dokumenta usaglašenog na nivou tehničkih timova DS-NDS-LSV, rekao je za Dnevnik zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

On navodi da su predstavnici Lige u stalnim kontaktima sa NDS-om, ali da je na predstavnicima stranke Borisa Tadića da se izjasne da li će se i kada vraćati u pregovore sa DS-om koje su nedavno napustili.

– To je odnos bivših i sadašnjih članova Demokratske stranke i u tome Liga neće da učestvuje. Naravno da je izlazak NDS-a iz cele priče zakomplikovao malo pregovore, ali im ne zameramo jer žele neke stvari da isteraju na čistac i imaju potpuno pravo na to – navodi Kostreš.

On ističe da je Liga otvorena za razgovore i sa Ištvanom Pastorom oko koncentracione vlade, ali da očekuje da lider SVM-a konačno objasni da li je dogovorom sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem napustio još aktuelnu vladajuću koaliciju u Vojvodini.

– Veoma je važno da dobijemo informaciju da li je SVM zvanično napustio vladajuću koaliciju u pokrajini i sa SNS-om pravi novu većinu, ili je to manevar koji znači sedenje na više stolica. Prvo moramo to da saznamo od njih. Drugo, ako SNS i SVM prave novu većinu, bilo bi korisno da znamo sa kojim programom žele da izađu i šta je to što je važno za Vojvodinu. Stav LSV-a je vrlo jasan, spremni smo da razgovaramo sa svima u cilju sprovođenja sopstvenog programa ali prvo i pre svega, pokušaćemo da formiramo većinu i novu vladu zajedno sa našim tradicionalnim koalicionim partnerima. Mi tu vidimo i SVM, ali ako ta stranka ne želi da bude deo toga, onda to treba da kaže – kazao je Kostreš.

On navodi da je teško pretpostaviti kom je scenariju u Skupštini Vojvodine bliže, jer se okolnosti menjaju iz dana u dan.

– Mogu da kažem da će LSV principijelno biti uz svoj program i građane koji su Ligi dali poverenje, a onda na osnovu toga ćemo se opredeljivati na koju ćemo stranu. Kako će se ponašati ostali koalicioni partneri ili poslanici unutar poslaničkih grupa, to je u ovom momentu jako teško pretpostaviti – zaključuje Bojan Kostreš.

(BILSV, 29.08.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook