Taksa za prolazak kamiona kroz Nacionalni park Fruška gora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 14. 06. 2012. | Komentara: 0

Taksa za prolazak kamiona kroz Nacionalni park Fruška gora

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović razgovarao je danas sa direktorom Nacionalnog parka Fruška gora Dobrivojem Antonićem o mogućem uvođenju takse za prolazak teškog kamionskog saobraćaja preko ovog parka.

Aleksandar Jovanović

Jovanović mu je tom prilikom predao i potpise stanovnika Petrovaradina, skupljenih tokom aprila i maja, nakon što je pokrenuta inicijativa da se teški kamionski saobraćaj izmesti iz ovog dela grada.
– Proteklih nedelja dobijali smo mnogo apela da se izmesti teški kamionski saobraćaj iz Petrovaradina i ovaj problem je već godinama prisutan. Zbog prolaska teretnih vozila, stanovnici ovog dela Novog Sada svakodnevno se susreću sa ogromnom bukom kamiona, vibracijama koje oštećuju domove, ali i opasnosti od saobraćajnih nesreća, i to na potesu gde se nalazi osnovna škola i gde je velika frekvencija dece – kazao je Jovanović. Dodao je da bi se uvođenjem takse za kamione koji prolaze preko Fruške gore, teretni saobaraćaj u Petrovaradinu umanjio. Jovanović je rekao da je na današnjem sastanku dogovoreno da se u narednom periodu objedine inicijative Iriga i Novog Sada za uvođenjem takse, a da će se potom ponovo razgovarati sa predstavnicima Nacionalnog parka Fruška gora, kao i sa predstavnicima AP Vojvodine, na koji način bi bilo najbolje rešiti ovaj problem, kakve opcije postoje i kako dođi do pravog rešenja.

– Izmeštanje teškog kamionskog saobraćaja ne traže samo stanovnici Petrovaradina, već je to problem koji imaju i u Irigu. Zbog toga smo dogovorili još jedan sastanak na kojem bi sve zainteresovane strane došle do primenjivog i praktičnog rešenja – poručio je Jovanović. Predsednik novosadskog parlamenta krajem aprila je podržao stanovnike Petrovaradina koji su na protesnom skupu kod nekadašnjeg Žeželjevog mosta zatražili od nadležnih ustanova da se teški saobraćaj iz ovog dela Novog Sada izmesti.

(BILSV, 14. 06. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook