Tepić: Za sportske manifestacije u Vojvodini 15 miliona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 23. 03. 2015. | Komentara: 0

Tepić: Za sportske manifestacije u Vojvodini 15 miliona

NOVI SAD - Na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za organizaciju međunarodnih sportskih priredbi od interesa za AP Vojvodinu, prijavilo se skoro osamdeset sportskih udruženja, prenosi RTV.

LSV

Vodeći računa o značaju same manifestacije, veličine takmičenja u međunarodnim sportskim okvirima, tradiciji koju ima, kao i o broju učesnika, komisija resornog sekretarijata opredelila je sredstva za ukupno četrdeset i tri sportske priredbe koje će u narodnom periodu u Banatu, Sremu i Bačkoj okupiti sportiste iz svih delova sveta, saopšteno je danas iz resornog sekretarijata. Ugovore za realizaciju i početak same organizacije ovih manifestacija, predstavnicima sportskih klubova uručila je Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić koja je ovom prilikom istakla da je ovaj konkurs posebno bitan jer prikazuje koliko je Vojvodina važna tačka na svetskoj mapi sporta.
– Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da je ovaj Konkurs koji raspisujemo već treći put, sada već postao tradicionalan i da su sportska udruženja prepoznala u resornom sekretarijatu sigurnog partnera kada je reč o organizaciji velikih međunarodnih sportskih manifestacija i da je njegov budžet povećan u odnosu na protekle godine i iznosi 15 miliona dinara. Shvatajući značaj organizacije međunarodnih sportskih priredbi u Vojvodini, i to ne samo kao vidu podrške vrhunskom sportu, nego i popularizaciji samog sporta pre svega među mladima, trudićemo se da i u budućnosti obezbedimo još više sredstava za njihovu realizaciju – istakla je ona.
U saopštenju se ukazuje da je 2015. pred-olimpijska godina i da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kako bi omogućio vojvođanskim sportistima da se što bolje pripreme za Olimpijadu u Riju izdvojio, pored 80 miliona koji su namenjeni programima granskih saveza, i posebnih 15 miliona dinara namenjenih opremanju specijalizovanih trenažnih centara u Vojvodini, kao i učešću sportista na kvalifikacionim takmičenjima i turnirima.
Tokom svečanog potpisivanja ugovora u Pokrajinskoj vladi prezentovana su u i neka od međunarodnih takmičenja koja će se uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu održati u Vojvodini. Tako su prisutni imali priliku da vide kako će izgledati 6. Memorijalni turnih "Laza Krstić i Marica Dželatović" u sportskoj gimnastici koji će se održati u Novom Sadu u organizaciji Sokolskog društva "Vojvodina" Novi Sad, Evropsko kadetsko prvenstvo u rvanju u Subotici i 15. Svetsko prvenstvo u banatskim Šorama. Predstavljajući Svetsko prvenstvo u banatskim Šorama i istorijat ovog tradicionalnog sporta, predstavnik Društva za očuvanje banatskih Šora Aleksandar Rudić istakao je da je ova godina posebna jer obeležavaju petnaestu godišnjicu rada, te očekuju veći broj ekipa iz inostranstva na takmičenju.
– Uspeh Šora je merljiv i on je plod zajedničkog rada Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i našeg društva – kazao je on.

(BILSV, 23. 03. 2015)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook