Tolerancija nije ratni zločinac u Skupštini, niti ekstremni desničar u salama lokalnih samouprava

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 16. 11. 2019. | Komentara: 0

Tolerancija nije ratni zločinac u Skupštini, niti ekstremni desničar u salama lokalnih samouprava

Novi Sad, 16. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je tolerancija reč koje naše društvo ne sme da se seti samo 16. novembra, kada čitav svet obeležava Međunarodni dan tolerancije. 

Predstavnici vlasti se često hvale da je postignut kvalitetan zakonski okvir u borbi protiv diskriminacije. Nažalost, problem je implementacije donetih zakona u praksi. 

LSV

Svedoci smo svakodnevnih javnih nastupa političkih, ali i drugih aktera u našem društvu, koji raspiruju mržnju i podstiču diskriminaciju.

Vlasti ne čine ništa na sprečavanju takvog narativa, a često čak i pomažu njegovo širenje. 

Nedopustivo je da lokalne samouprave omogućavaju korišćenje svojih prostorija za održavanje skupova ekstremno desnih organizacija, a da mediji izveštavaju sa tih skupova.

Sramotno je da država i dalje omogućava korišćenje nacionalne frekvencije tv kanalu na kojem urednik programa na uvredljiv način pominje nacionalnu pripadnost univerzitetskih profesora.  

Na kraju, koliki je nivo tolerancije u društvu u kojem u parlamentu i dalje sedi narodni poslanik, koji je osuđen za ratne zločine, a u svakodnevnoj komunikacije koristi jezik mržnje?

LSV traži da se počne sa jasnim i sveobuhvatnom poštovanjem Ustava i zakona koji sprečavaju diskriminaciju. 

Srbija, ali i čitav region, ne smeju postati zatočenici politike netolerancije koja nas je  toliko puta do sada razarala.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Mirća LeleaSaopštenja | Petak, 13. 12. 2019. | Komentara: 0

Evroparlamentarci mogu da dođu i u Novi Sad na razgovor sa Vojvođanskim frontom

Robert Kolar, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saša Šućurović, predsednik Izvršnog odbora LSV, predstavljali su LSV na razgovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima pod pokroviteljstvom i uz učešće poslanika Evropskog parlamenta. 
Najave | Petak, 13. 12. 2019. | Komentara: 0

NAJAVA DOGAĐAJA

Predstavnici političkih partija i organizacija iz Autonomne Pokrajine Vojvodine potpisaće Memorandum o budućnosti Vojvodine u utorak, 17. decembra 2019. godine u Medija centru u Beogradu (Terazije 3). 
Saopštenja | Četvrtak, 12. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski front otvoren za saradnju sa proevropskim političkim partijama južno od Save i Dunava

Prioritet Lige socijaldemokrata Vojvodine u ovom trenutku je potpisivanje Memoranduma o budućnosti Vojvodine i formiranje Vojvođanskog fronta, jer borba za Vojvodinu, njena prava i razvoj mogu postojati samo ako je Liga socijaldemokrata Vojvodine jaka i organizovana. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook