Tolerancija nije ratni zločinac u Skupštini, niti ekstremni desničar u salama lokalnih samouprava

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 16. 11. 2019. | Komentara: 0

Tolerancija nije ratni zločinac u Skupštini, niti ekstremni desničar u salama lokalnih samouprava

Novi Sad, 16. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je tolerancija reč koje naše društvo ne sme da se seti samo 16. novembra, kada čitav svet obeležava Međunarodni dan tolerancije. 

Predstavnici vlasti se često hvale da je postignut kvalitetan zakonski okvir u borbi protiv diskriminacije. Nažalost, problem je implementacije donetih zakona u praksi. 

LSV

Svedoci smo svakodnevnih javnih nastupa političkih, ali i drugih aktera u našem društvu, koji raspiruju mržnju i podstiču diskriminaciju.

Vlasti ne čine ništa na sprečavanju takvog narativa, a često čak i pomažu njegovo širenje. 

Nedopustivo je da lokalne samouprave omogućavaju korišćenje svojih prostorija za održavanje skupova ekstremno desnih organizacija, a da mediji izveštavaju sa tih skupova.

Sramotno je da država i dalje omogućava korišćenje nacionalne frekvencije tv kanalu na kojem urednik programa na uvredljiv način pominje nacionalnu pripadnost univerzitetskih profesora.  

Na kraju, koliki je nivo tolerancije u društvu u kojem u parlamentu i dalje sedi narodni poslanik, koji je osuđen za ratne zločine, a u svakodnevnoj komunikacije koristi jezik mržnje?

LSV traži da se počne sa jasnim i sveobuhvatnom poštovanjem Ustava i zakona koji sprečavaju diskriminaciju. 

Srbija, ali i čitav region, ne smeju postati zatočenici politike netolerancije koja nas je  toliko puta do sada razarala.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Mirća LeleaSaopštenja | Utorak, 14. 07. 2020. | Komentara: 0

LSV slavi 30 godina borbe za Vojvodinu i modernu Srbiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava trideset godina od osnivanja. 
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Čanak čestitao Đukanoviću 13. juli, Dan državnosti Crne Gore

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas, povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore telegram čestitke predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook