Tolerancija nije strana reč!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 03. 04. 2013. | Komentara: 0

Tolerancija nije strana reč!

NOVI SAD – U okviru kampanje koja za cilj ima povećanje tolerancije među mladima u Vojvodini, a koju sprovodi Centar za razvoj civilnog društva (CRCD), danas je u Skupštini AP Vojvodine održana tribina „Tolerancija nije strana reč!“.

LSV

O nužnosti međusobnog uvažavanja, poštovanju različitosti i potrebi smanjenja međuetničke distance, sa mladima su razgovarali potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Mato Groznica, pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih, izvršna direktorica CRCD Snežana Ilić, akteri serijala “Državni posao” Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković, kao i profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Vladimir Ilić i Aleksandra Marković iz CRCD-a. Potpredsednik Skupštine APV Dušan Jakovljev istakao je tom prilikom da je poslanička sala Skupštine Vojvodine najbolje mesto na svetu na kojem se može i mora razgovarati o toleranciji i uvažavanju.

– U Skupštini Vojvodine govori se na šest jezika koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini i razumemo se. To je recept i za druge oblasti života u Vojvodini. Uvažiti i poštovati drugog i drugačijeg. Vojvodina i jeste mesto na kojem ta različitost ne čini razliku već nas obogaćuje – naglasio je Jakovljev. CRCD kampanju “Tolerancija nije strana reč!” realizuje u partnerstvu s Pokrajinskim sekreterijetom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i Pokrajinskim ombudsmanom, a uz pokroviteljstvo Skupštine APV i podršku Instituta za održive zajednice.

(BILSV, 03. 04. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook