Trafo-stanice vratiti Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 07. 2011. | Komentara: 0

Trafo-stanice vratiti Vojvodini

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se amandmanskim izmenama predloga zakona o energetici trafo-stanice vrate u vlasništvo Vojvodine. Portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je danas za Dnevnik, da će odluka LSV o tome da li će glasati za ovaj zakon zavisiti od dva amandmana kojima se reguliše ova problematika.

Aleksandra Jerkov

"Zahtevamo da se prihvati amandman Pavela Marčoka i da još jedan usvoji resorni odbor. U protivnom, niti ćemo glasati za zakon, niti ćemo dati kvorum kada se o zakonu bude glasalo" upozorila je Aleksandra Jerkov. Ona objašnjava da je važećim predlogom oštećena "Elektrovojvodina", koja je ulagala, održavala i gradila sistem koji sada treba da pripadne nekom drugom, što je za LSV neprihvatljivo. Na pitanje da li su razgovarali sa nadležnima da bi izneli svoje zahteve, Aleksandra Jerkov potvrđuje da je bilo kontakata sa kabinetom Mirka Cvetkovića.

"Sada čekamo povratnu informaciju o tome da li će amandmani biti prihvaćeni. Ukoliko ne stane iza njih, onda neka Vlada traži drugu većinu za usvajanje zakona o energetici" poručuje Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 26. 07. 2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook