Tražimo da se objasni transakcija između Telekoma, Kopernikusa i Antene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 06. 12. 2018. | Komentara: 0

Tražimo da se objasni transakcija između Telekoma, Kopernikusa i Antene

Novi Sad, 06. decembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se rasvetli situacija o kupovini kompanije Antena grupa i transakcije oko kupovine "Kopernikus tehnolodži" od strane državne kompanije Telekom, jer je povezanost ovih kupovina vise nego očigledna.

LSV

Javnost ima potpuno pravo da dobije informaciju kada je reč o transakcijama državnog kapitala koji se odliva u private kompanije.

Ukoliko postoji logično objašnjenje za ovu veliku medijsku aferu državni organi su dužni da ga saopšte.

Prva i O2 televizija, obe sa nacionalnom frekvencijom, kao deo Antena grupe u kojoj je i Prva TV Crna Gora, Play Radio, šest kablovskih kanala i tri portala prva.rs, o2tv.rs i b92.net značajan su faktor u kreiranju javnog mnjenja naše zemlje. Nije svojstveno režimima koji pretenduju da budu demokratski da se ovakve transformacije na medijskoj sceni obavljaju u nerazjašnjenin uslovima.

Skoro je izvesno da će Komisija za zaštitu konkurencije koja treba da proceni da li bi ova akvizicija narušila fer tržišne uslove na medijskoj sceni Srbije doneti odluku da ne postoje smetnje da se ova kupoprodaja izvrši jer ove televizije nemaju 40% učešća u tržištu.

Za razliku od tržišnog uticaja medijski uticaj se ne može tako precizno izmeriti, ali je svasvim jasno, na osnovu dostupnih istraživanja uticaja medija, da je uticaj ovih mediskih kuća izuzetno velik.

LSV traži da REM, kao regulator i Komisija za zaštitu konkurentnosti izadju sa
podacima o gledanosti televizija O2 i Prva, kao i podacima o tržišnom učešću ovih  televizija. Takodje, REM treba da se izjasni oko pete televizije sa nacionalnim pokrivanjem, za koju je raspisan konkurs još 19.aprila ali rezultat nikada nije objavljen!

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži detaljno rasvetljavanje novonastale kupoprodajne medijske situacije. Ukoliko se dokaže da postoje nepravilnosti i namera partijske koncetracije medijske moći odgovorni moraju biti sankcionisani. Sve partije, bilo na vlasti, bilo u opoziciji moraju biti svesne da će nezakonite radnje i manipulacije kad tad biti procesuirane, a da se za kratko vreme od vladajuće partije može stići na mesto opozicione. Zato LSV insistira na fer demokratskim uslovima političke borbe i izostanku pritiska na medije.

Nevena Subotić
članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook