Tražimo ono što Vojvodini pripada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 07. 09. 2011. | Komentara: 0

Tražimo ono što Vojvodini pripada

NOVI SAD - Iako je Vlada Srbije juče utvrdila predlog zakona o javnoj svojini, u vladajućoj koaliciji ipak ne postoji saglasnost o njegovim rešenjima, pre svega onim koja se odnose na vraćanje imovine AP Vojvodini, piše današnji Dnevnik. Liga socijaldemokrata Vojvodine pripremila je amandmane kojima će tražiti da se Vojvodini vrate i veliki sistemi, među kojima su putevi, železnica, elektromreža, pošta, lutrija,

Bojan Kostreš
 
budući da u predlog zakona nisu uvršćene njene primedbe o vraćanju velikih sistema Vojvodini.

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za Dnevnik da će Liga podneti amandmane, ali nije mogao da kaže da li će njima usloviti i podršku zakonu.

"O tome da li ćemo glasati za ovaj zakon odluku će doneti Glavni odbor LSV-a nakon skupštinske rasprave" rekao je Kostreš.

"Mi smo i očekivali da će se ovo pitanje prelamati u samom finišu, tako da nas nije iznenadilo to što nije uvršćen zahtev LSV-a o vraćanju velikih sistema Vojvodini. Ipak ćemo na tome insistirati i podnećemo amandmane, te pokušati zajedno s drugim strankama da se izborimo za to da Vojvodina dobije ono što joj pripada " rekao je Kostreš. Na pitanje da li je između LSV-a i SVM-a bilo dogovora o zajedničkom nastupu prilikom rasprave o zakonu u republičkom parlamentu, Kostreš je kazao da nije bilo direktnih razgovora. On je, međutim, dodao da "očigledno postoji saglasnost između LSV-a i SVM-a, ali i Pokrajinskog odbora DS-a, o zahtevu da Vojvodini pripadnu regionalni putevi i železnica, odnosno o predlogu vojvođanske vlade za dopunu nacrta zakona o javnoj svojini".

"Mislim da se svi mi slažemo o predlogu koji je utvrdila Pokrajinska vlada. To su, inače, minimalni zahtevi i uveren sam u to da nema nikakvog razloga da ih Vlada Srbije ne prihvati. Nadam se i da od tih zahteva neće odustati ni u samoj pokrajinskoj administraciji, kao što je to bilo prilikom usvajanja Statuta, kad je reč o pitanjima glavnog grada, VANU i nekih drugih, što je onda predsednik Lige Nenad Čanak morao da "pegla" u razgovoru s premijerom Srbije" rekao je Kostreš.

(BILSV, 07. 09. 2011.)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook