Tražimo poštovanje zakona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 29. 09. 2012. | Komentara: 0

Tražimo poštovanje zakona

NOVI SAD – Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prošle nedelje dostavio je ministarki omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Alisi Marić otvoreno pismo sa inicijativom da se se zabrani održavanje MMA borbi (miks maršal arts), jer su Zakon o sportu u kome se decidirano zabranjuje bavljenje ovakvim borbama.

LSV

Povodom otvorenog pisma održan je u Ministrastvu omladine i sporta sastanak na kojem su učestvovali predstavnici Miinstarstva,  Pokrajinskog sekretarijata i MMA sektora i profesori sa fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda, Niša i Novog Sada, piše Dnevnik. Pokrajinska sekretarka Marinika Čobanu objašnjava da taj sekretatrijat nije tražio zabranu MMA, već samo profesionalnih borbi.
– U MMA postoje dve kategorije. Jedna je amaterska, koju je priznala i Svetska rvačka federacija, kao i naš nacionalni savez, te borbe se odvijaju otvorenim strunjačama sa zaštitom glave, ruku i nogu. Druga kategorija su profesionalne MMA borbe, koje se održavaju u kavezima i koje su Zakonom o sportu zabranjene. Mi smo tražili samo da se poštuje zakon i smatramo da dok se ne usklade protivrečnosti Zakona o sportu i Pravilnika o sportskim granama takmičenja u profesionalnim MMA borbama ne smeju da se održavaju. Nacionalni savez je taj koji može da organizuje takmičenja i daje licence trenerima. Kod nas ne postoji nacionalni savez u MMA – istakla je Marinika Čobanu za Dnevnik.

(BILSV, 29. 09. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook