Treneri LSV na okruglom stolu NDI u Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Edukacija LSV | Nedelja, 22. 07. 2012. | Komentara: 0

Treneri LSV na okruglom stolu NDI u Beogradu

BEOGRAD - Predstavnici Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine Ana Kandić i Goran Veselinović, učestvovali su ovog vikenda na Okruglom stolu i radionici Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) koji je održan u hotelu „Prag", u Beogradu.

edikacija ana goran

Tokom tri dana, predstavnici i predstavnice trening centara različitih manjinskih i regionalnih stranaka - Sandžačke demokratsk partije, Saveza Vojvođanskih Mađara, Socijaldemokratske partije Srbije i Pokreta za demokratsko delovanje su, uz LSV, predstavili dosadašnji rad svojih trening centara. To je bila prilika da se razmene iskustva, iznesu problemi i pronađu načini prevazilaženja, a osim toga, svi prisutni su imali priliku da čuju iskustva u formiranju i funkcionisanju drugih trening centara. Takođe, vikend je iskorišćen za utvrđivanje prioriteta u radu NDI u narednom periodu i eventualno umrežavanje trenera i trenerica iz različitih političkih partija, pod mentorstvom Nacionalnog demokratskog instituta. Kandićeva i Veselinović su preneli dosadašnja iskustva u radu Centra za edukaciju LSV, ukazali na prednosti i mane principa rada, uz nova saznanja iz drugih organizacija.

- Ovo iskustvo je bilo veoma konstruktivno, jer pored saznanja koja smo sticali u Liginom Centru za edukaciju, kroz praktičan rad u prethodnoj kampanji, gde nije bilo nekih većih poteškoća za rad, uvideli smo da postoje i drugačiji izazovi sa kojima se nismo susretali, te ćemo ih ukoliko se ukažu, lakše i uspešnije prebroditi. - naveo je Veselinović. Ana Kandić je iskoristila priliku da iz svega predstavljenog pronađe način da za primenu novih znanja.

- U narednom periodu nameravamo da intenziviramo rad trenera i trenerica našeg Centra za edukaciju, uz saradnju sa drugim političkim strankama, kako bi postavili primer dobre prakse rada Liginog Centra za edukaciju, kao model u drugim trening centrima - zaključila je Kandićeva.

(BILSV, 22. 07. 2012.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook