U čije ime Dačić podržava Madura?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 02. 2019. | Komentara: 0

U čije ime Dačić podržava Madura?

Novi Sad, 11. februar 2019 - Povodom izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da „Srbija ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli”, Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja njemu i premijerki Ani Brnabić pitanje, da li je to lični stav ministra ili on zaista predstavlja stav Vlade?

LSV

Na osnovu Ustava Republike Srbije spoljnu politiku utvrđuje Vlada, međutim ovo ne bi bio jedinstven slučaj da je Ivica Dačić izašao izvan svojih ovlaštenja.

S obzirom na to da se Vlada Srbije i dalje izjašnjava kao proevropski orjentisana, ovaj koncept podrške, kako mnogi tvrde uzrupatoru, Maduru, ne uklapa se uz stav većine evropskih zemalja. Evropske zemlje su tražile od Madura da raspiše izbore koji će odlučiti ko će na legitiman i legalan način dobiti priliku da bude predsednik Venecuele.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zato postavlja pitanje da li je ovo još jedan od slučajeva u kome Srbija podržava stav Rusije, a  ne EU, zanemarujući čak i činjenicu da je pobuna građana prvenstveno inicirana nehumanim uslovima života i humanitarnom katastrofom?

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava održavanja desetog Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke, koji je najavljen za 4. maj u sremskom selu Hrtkovci, posledica izostanka reakcije vlasti na presudu Vojislavu Šešelju, koji je u Mehanizmu za međunarodnu krivične sudove u Hagu osuđen na deset godina zatvora.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2019. | Komentara: 0

Naprednjaci od Kikinde prave grad staraca

Nakon izbora za predsednika Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda, Miroslav Grujić za Kikindske govori o prvim koracima na čelu kikindskih ligaša. On je najavio više tribina, akcija i susreta sa građanima. Intervju prenosimo u celosti.
Odbori LSV | Petak, 19. 04. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ponovo gazi Skupštinu grada

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine izražavaju veliko nezadovojstvo zbog načina sazivanja 25. sednice Skupštine grada Zrenjanina. Vladajuća većina ponovo je primenila, već dobro oprobani, metod apsolutne kontrole gradonačelnikove vlasti nad Skupštinom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook