U čije ime Dačić podržava Madura?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 02. 2019. | Komentara: 0

U čije ime Dačić podržava Madura?

Novi Sad, 11. februar 2019 - Povodom izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da „Srbija ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli”, Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja njemu i premijerki Ani Brnabić pitanje, da li je to lični stav ministra ili on zaista predstavlja stav Vlade?

LSV

Na osnovu Ustava Republike Srbije spoljnu politiku utvrđuje Vlada, međutim ovo ne bi bio jedinstven slučaj da je Ivica Dačić izašao izvan svojih ovlaštenja.

S obzirom na to da se Vlada Srbije i dalje izjašnjava kao proevropski orjentisana, ovaj koncept podrške, kako mnogi tvrde uzrupatoru, Maduru, ne uklapa se uz stav većine evropskih zemalja. Evropske zemlje su tražile od Madura da raspiše izbore koji će odlučiti ko će na legitiman i legalan način dobiti priliku da bude predsednik Venecuele.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zato postavlja pitanje da li je ovo još jedan od slučajeva u kome Srbija podržava stav Rusije, a  ne EU, zanemarujući čak i činjenicu da je pobuna građana prvenstveno inicirana nehumanim uslovima života i humanitarnom katastrofom?

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

Zbog nepoštovanja osnovnih pravila demokratskog izbornog procesa, te ako se nastavi sa pritiscima, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće imati kandidate na predstojećim izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Kovačica. Kandidati LSV bili su spremni da se nadmeću za glasove birača, ali su u prethodnih nekoliko dana aktivisti Srpske napredne stranke, preko svojih posrednika, upozoravali kandidate LSV da kandidatura na izborima nije mudar potez.
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

MUP da izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije da revidira i izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila i Pravilnik o vozačkim dozvolama.  
Saopštenja | Četvrtak, 22. 08. 2019. | Komentara: 0

Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je političko delovanje predsednika opštine Čajetina i lidera stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića veoma opasno po Srbiju. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook