U Poreču potpisan sporazum o saradnji IDS i LSV

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 13. 05. 2011. | Komentara: 0

U Poreču potpisan sporazum o saradnji IDS i LSV

NOVI SAD - Danas je u Istarskoj sabornici u Poreču potpisan sporazum o saradnji Istarskog demokratskog sabora i Lige socijldemokrata Vojvodine kojim će dve regionalne stranke dodatno učvrstiti i unaprediti dugogodišnje prijateljstvo.

Sporazum je u ime Istarskog demokratskog sabora potpisao predsednik IDS Ivan Jakovčić, a u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

"Potpisivanjem ovog sporazuma, formalizujemo dugogodišnje prijateljstvo LSV i IDS " izjavio je tom prilikom Bojan Kostreš, podsetivši da su mostovi i veze koje su uspostavili LSV i IDS pre deset godina, bili prvi koraci u približavanju Hrvatske i Srbije.

"Oduvek smo promoteri saradnje ne samo ove dve države, nego čitavog regiona. Zajedno se zalažemo za građansko društvo, multikulturalnost, multikofesionalnost i to nam je zajednički cilj. Potpisivanjem sporazuma sada možemo najaviti još veće napore i još bolju saradnju dve stranke " poručio je Bojan Kostreš, sa kojim u Poreču boravi u delegacija najviših funkcionera LSV.

Inače, u Poreču je u toku i konferecija "Regionalizam i regionalna saradnja".
Na panelu "Regionalizam i regionalni identitet" učesnicima se obratila potpredsednica Izvršnog odbora LSV Maja Sedlarević, a na panelu "Regionalizam i regionalna saradnja u Jugoistočnoj Evropi" portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Događaji | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Papuga na rusinskom u Skupštini o manjinskim udžbenicima i ABC food-u

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića zašto još uvek nije reagovao na činjenicu da učenici, pripadnici nacionalnih manjina, nemaju sve udžbenike, već je za to okrivio nacionalne savete nacionalnih manjina. Ona je zatražila i informaciju od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića šta planira da uradi sa hladnjačom „ABC food“.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV je štitila i štitiće interes Novog Sada

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sa pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa dobijanjem upotrebne dozvole za rad Tržnog centra „Promenada“. Ukoliko bude utvrđeno da postoji bilo kakav propust ili pravno nedovoljno definisani detalj, insistiraćemo na tome da se sve nejasnoće i nepreciznosti isprave.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

Šnel štrase, autoput, autodrom?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upitao je danas kada će zaista početi da se radi na dugo najavljivanim auto-putevima Zrenjanin-Beograd i Zrenjanin-Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook