U Skupštinu Vojvodine se vratio govor mržnje iz devedesetih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 16. 09. 2016. | Komentara: 0

U Skupštinu Vojvodine se vratio govor mržnje iz devedesetih

NOVI SAD – Pokrajinska poslanica LSV mr Maja Sedlarević ocenila je kao klasičan govor mržnje jučerašnje obraćanje poslanika SRS Nemanja Šarčević tokom sednice Skupštine AP Vojvodine.

LSV

Naime, Šarčević je, kako je javila agencija Beta, juče u raspravi o radu Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima rekao da su Srbe proteklih decenija u „severnu srpsku pokrajinu (Vojvodina) proterali balije, ustaše i Šiptari“, navodeći uz to imena tadašnjih političkih lidera u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Predsedavajući u tom momentu bio je Damir Zobenica (SNS), koji ga nije prekinuo. U nastavku izlaganja, Šarčević se obratio predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću sa porukom da ne dozvoli premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da „novac poreskih obveznika severne srpske pokrajine" troši na Paradu ponosa, odnosno na "pedere i lezbijke, već na prognane Srbe“.

Maja Sedlarević je ocenila da je po sredi klasičan govor mržnje, koji se u Skupštini AP Vojvodine pojavio nakon promene vladajuće većine, formiranja novog saziva i pojavljivanja novih poslanika. 

- Uselio se iznova govor mržnje koji je bio dominatan devedesetih godina prošlog veka. Nedopustiv je način na koji je poslanik govorio, ali i izostanak reakcije predsedavajućeg u tom momentu. Nadam se da će ubuduće oni koji rukovode sednicom biti mnogo stroži, poštovati poslovnik i upozoravati i oduzimati reč onima koji diskutuju neprimereno - rekla je Sedlarević za agenciju Beta. 
(BILSV, 16.09.2016)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook