U zatvor sa antivakcinalistima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 03. 04. 2021. | Komentara: 0

U zatvor sa antivakcinalistima

Novi Sad, 03. april 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da prestanu sa tolerisanjem pripadnika antivakcinalnog pokreta.

LSV

Kao što je poznato, pripadnici ove opasne grupe već godinama šire veoma opasne i sumanute ideje o štetnosti svih vakcina, a njihov opasan narativ dobio je na snazi pojavom vakcine protiv koronavirusa.

Svakodnevno, satima, antivakcionalisti šire opasne teorije zavera koje utiču na negativan stav dela građana po pitanju imunizacije.

Dobro je poznat stav Svetske zdravstvene organizacije, ali i medicinske struke uopšte, da je jedini put pobede nad koronavirusom sveobuhvatna i masovna imunizacija.

Delovanje neodgovornih pojedinaca i grupa potkopava napore države i otežava proces masovne imunizacije.

LSV smatra da nisu dovoljna kratkotrajna privođenja lidera antivakcinalista, nego njihovo strogo sankcionisanje.

Nedopustivo je de u danima u kojima brojimo mrtve i teško bolesne, a zdravstveni sistem jedva odoleva, država dopušta nesmetano delovanje ovih opasnih pojedinaca i grupa.

Poseban problem je ponašanje pojedinih medija, koji dopuštaju promovisanje sumanutih i veoma opasnih antivakcinalnih ideja.

Zahtevamo od nadležnih regulatornih tela, ali i pravosudnih organa, da učine sve da onemoguće promovisanja ovakvih ideja putem medija.

Dosta je bilo tolerisanja neodgovornosti, kvazinauke i ludila!

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Ljudska prava na prvom mestu

Državna sekretarka u Ministarstvu za Ijudska i manjinska prava i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga izjavila je da je Zakon o istopolnim zajednicama samo objašnjavanje očiglednog za Ijude koji žive u takvim zajednicama. 
Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe što pre usvojiti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je skup koji je juče održao Socijalni kanabis klub, kojim je Srbija pozvana da usvoji zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 04. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad je pokazao da nema mesta fašizmu i fašistima!

Novi Sad je juče još jednom jasno poručio da fašizmu i fašistima nema mesta na njegovim ulicama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook