Ucenama i pritiscima srušena vlast u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 13. 09. 2012. | Komentara: 1

Ucenama i pritiscima srušena vlast u Novom Sadu

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojviodine Aleksandra Jerkov, smenjena je noćas, na maratonskoj sednici sa mesta predsednice Skupštine grada Novog Sada.

Aleksandra Jerkov

Kako je ocenila nakon smene, većinu koja je formirana u gradskoj skupštini i koja je smenila demokratski izabranu vlast, čine, pored odbornika SNS i DSS, i odbornici SPS koji su, kako je kazala, naterani da budu članovi te koalicije, SPO-a koji su prebegli sa liste LSV, "Dveri" koji su izbačeni iz svog pokreta i Romske demokratske stranke, koju, prema njenim rečima, njihovi sadašnji koalicioni partneri "optužuju za krađu glasova".
–  Osumnjičeni, odbegli, izbačeni i naterani su ti koji su smenili demokratski izabranu vlast u Novom Sadu – kazala je Jerkov. Ona je rekla da se smene u Novom Sadu odvijaju pod uticajem i uz učešće potpredsednika vlade koji je, kako je rekla, "i javni i tajnim delovanjem vršio pritisak i ucenjivao odbornike".
– Deo odbornika nove većine su sadašnji koalicioni partneri optuživali pre svega dva meseca za kupovinu glasova i tražili njihovo hapšenje, deo je izbačen iz stranaka, a pojedini su podlegli političkim pritiscima i ušli su u ovu većinu. Najvećim delom, za ovo je zaslužan potpredsednik Vlade Srbije, zamenik premijera, koji je, što otvoreno, što van očiju javnosti, pretio odbornicima s ciljem da se napravi nova većina u Skupštini grada – izjavila je Aleksandra Jerkov. Ona je istakla i da “ne veruje da će nova vlast da bude stabilna, budući da je čini veliki broj različitih stranačkih opcija”.
– Odbornicima sam rekla da o čoveku često više govori to ko je protiv njega, nego ko je za njega i meni je jako drago što je ova većina protiv mene – dodala Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 13. 09. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook