Učestvujemo u dijalogu, tražimo da bude premešten u Skupštinu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 08. 2019. | Komentara: 0

Učestvujemo u dijalogu, tražimo da bude premešten u Skupštinu

Novi Sad, 19. avgust 2019 - Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik Izvršnog odbora LSV Saša Šućurović i portparol LSV Aleksandar Marton, prisustvovali su danas nastavku dijaloga predstavnika vlasti, opozicije i eksperata koji je održan na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

LSV

Aleksandar Marton je nakon sastanka izjavio da je dobro što je dijalog nastavljen, ali da Liga zahteva da on bude premešten u institucije sistema.

- Činjenica je da u društvu u kojem nema dijaloga vlada nasilje. LSV insistira da se dijalog premesti u Narodnu skupštinu Republike Srbije, jer je to institucija sistema, a poslanici i DS i SNS i LSV i svih drugih političkih partija izabrani su na izborima da bi građane predstavljali u Narodnoj skupštini i samo je to mesto za odluke – naveo je on.

Kada su u pitanju mediji, što je i bila tema današnjeg sastanka, Marton je naglasio da je LSV za poštovanje svih profesionalih standarda, jer samo tako možemo imati fer izborne uslove za sve. 

- Mi, apsolutno podržavamo i sve predloge nevladinih organizacija, Crte, Cesida, Transparantenosti Srbija za poboljšanje stanja u medijima i nadamo se da će se predstavnici političkih partija o tome u Skupštini, u daljem periodu, i dogovoriti. Bojimo se da predstavnici najvećeg dela političkih partija u Srbiji nisu spremni na dijalog i to je veoma loše. To se videlo i posle sastanka i na samom sastanku. LSV takvo ponašanje osuđuje – naglasio je portparol LSV.

Marton je podsetio da će u martu ili aprilu sledeće godine biti održani izbori na tri nivoa – republičkom, pokrajinskom i lokalnom, a da će trenutno stanje u medijima u potpunosti ugušiti predstavljanje programa za pokrajinske i lokalne izbore.

- Činjenica je da lokalne medije gotovo da više i nemamo. To su preslikani državni mediji, a stanje u državnim medijima je takvo da se govori o temama koje su vezane za AP Vojvodinu i lokalne samouprave. Nažalost, očito je da je u državnim medijima sve van Beograda predstavljeno samo kroz emisiju „Šarenica“ i to je nešto što LSV osuđuje – zaključio je Aleksandar Marton.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Pretnje bojkotom izbora su loš put za rešavanje problema

Pred današnji nastavak međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropske unije, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton potvrdio je da će LSV učestvovati u razgovorima i istakao da opozicija mora snažnije da nametne realen predloge za poboljšanje izbornih uslova.
Događaji | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Papuga na rusinskom u Skupštini o manjinskim udžbenicima i ABC food-u

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića zašto još uvek nije reagovao na činjenicu da učenici, pripadnici nacionalnih manjina, nemaju sve udžbenike, već je za to okrivio nacionalne savete nacionalnih manjina. Ona je zatražila i informaciju od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića šta planira da uradi sa hladnjačom „ABC food“.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV je štitila i štitiće interes Novog Sada

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sa pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa dobijanjem upotrebne dozvole za rad Tržnog centra „Promenada“. Ukoliko bude utvrđeno da postoji bilo kakav propust ili pravno nedovoljno definisani detalj, insistiraćemo na tome da se sve nejasnoće i nepreciznosti isprave.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook