Učestvujemo u dijalogu, tražimo da bude premešten u Skupštinu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 08. 2019. | Komentara: 0

Učestvujemo u dijalogu, tražimo da bude premešten u Skupštinu

Novi Sad, 19. avgust 2019 - Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik Izvršnog odbora LSV Saša Šućurović i portparol LSV Aleksandar Marton, prisustvovali su danas nastavku dijaloga predstavnika vlasti, opozicije i eksperata koji je održan na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

LSV

Aleksandar Marton je nakon sastanka izjavio da je dobro što je dijalog nastavljen, ali da Liga zahteva da on bude premešten u institucije sistema.

- Činjenica je da u društvu u kojem nema dijaloga vlada nasilje. LSV insistira da se dijalog premesti u Narodnu skupštinu Republike Srbije, jer je to institucija sistema, a poslanici i DS i SNS i LSV i svih drugih političkih partija izabrani su na izborima da bi građane predstavljali u Narodnoj skupštini i samo je to mesto za odluke – naveo je on.

Kada su u pitanju mediji, što je i bila tema današnjeg sastanka, Marton je naglasio da je LSV za poštovanje svih profesionalih standarda, jer samo tako možemo imati fer izborne uslove za sve. 

- Mi, apsolutno podržavamo i sve predloge nevladinih organizacija, Crte, Cesida, Transparantenosti Srbija za poboljšanje stanja u medijima i nadamo se da će se predstavnici političkih partija o tome u Skupštini, u daljem periodu, i dogovoriti. Bojimo se da predstavnici najvećeg dela političkih partija u Srbiji nisu spremni na dijalog i to je veoma loše. To se videlo i posle sastanka i na samom sastanku. LSV takvo ponašanje osuđuje – naglasio je portparol LSV.

Marton je podsetio da će u martu ili aprilu sledeće godine biti održani izbori na tri nivoa – republičkom, pokrajinskom i lokalnom, a da će trenutno stanje u medijima u potpunosti ugušiti predstavljanje programa za pokrajinske i lokalne izbore.

- Činjenica je da lokalne medije gotovo da više i nemamo. To su preslikani državni mediji, a stanje u državnim medijima je takvo da se govori o temama koje su vezane za AP Vojvodinu i lokalne samouprave. Nažalost, očito je da je u državnim medijima sve van Beograda predstavljeno samo kroz emisiju „Šarenica“ i to je nešto što LSV osuđuje – zaključio je Aleksandar Marton.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineGovori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV ne može da prihvati izveštaj o izvršenju budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici Lige ne mogu da prihvate izveštaj o izvršenju budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu u periodu januar-jun 2019. On je ukazao da je najmanje realizacije u delu onih sredstava koji bi trebali da služe razvoju Vojvodine, da je ponovo evidentan pad prihoda od zakupa poljoprivrednog zemljišta i prihoda od naknada za vode... 
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2019. | Komentara: 0

Šta će država preduzeti protiv Srbske časti?

Vikend je prošao a javnost u Republici Srbiji nije dobila odgovor na pitanje odakle pravo izvesnoj, očito paravojnoj organizaciji, da nekome uđe u kuću i uzima pravdu u svoje ruke. Šta su nadležni državni organi konkretno preduzeli u vezi sa akcijom „Srbske časti“,  kao i snimka u kojem oni maloletnika u njegovoj kući u Nišu obaveštavaju da mu oduzimaju konja, uz obrazloženje da ga je tukao?
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću. LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook