Učestvujemo u dijalogu, tražimo da bude premešten u Skupštinu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 08. 2019. | Komentara: 0

Učestvujemo u dijalogu, tražimo da bude premešten u Skupštinu

Novi Sad, 19. avgust 2019 - Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik Izvršnog odbora LSV Saša Šućurović i portparol LSV Aleksandar Marton, prisustvovali su danas nastavku dijaloga predstavnika vlasti, opozicije i eksperata koji je održan na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

LSV

Aleksandar Marton je nakon sastanka izjavio da je dobro što je dijalog nastavljen, ali da Liga zahteva da on bude premešten u institucije sistema.

- Činjenica je da u društvu u kojem nema dijaloga vlada nasilje. LSV insistira da se dijalog premesti u Narodnu skupštinu Republike Srbije, jer je to institucija sistema, a poslanici i DS i SNS i LSV i svih drugih političkih partija izabrani su na izborima da bi građane predstavljali u Narodnoj skupštini i samo je to mesto za odluke – naveo je on.

Kada su u pitanju mediji, što je i bila tema današnjeg sastanka, Marton je naglasio da je LSV za poštovanje svih profesionalih standarda, jer samo tako možemo imati fer izborne uslove za sve. 

- Mi, apsolutno podržavamo i sve predloge nevladinih organizacija, Crte, Cesida, Transparantenosti Srbija za poboljšanje stanja u medijima i nadamo se da će se predstavnici političkih partija o tome u Skupštini, u daljem periodu, i dogovoriti. Bojimo se da predstavnici najvećeg dela političkih partija u Srbiji nisu spremni na dijalog i to je veoma loše. To se videlo i posle sastanka i na samom sastanku. LSV takvo ponašanje osuđuje – naglasio je portparol LSV.

Marton je podsetio da će u martu ili aprilu sledeće godine biti održani izbori na tri nivoa – republičkom, pokrajinskom i lokalnom, a da će trenutno stanje u medijima u potpunosti ugušiti predstavljanje programa za pokrajinske i lokalne izbore.

- Činjenica je da lokalne medije gotovo da više i nemamo. To su preslikani državni mediji, a stanje u državnim medijima je takvo da se govori o temama koje su vezane za AP Vojvodinu i lokalne samouprave. Nažalost, očito je da je u državnim medijima sve van Beograda predstavljeno samo kroz emisiju „Šarenica“ i to je nešto što LSV osuđuje – zaključio je Aleksandar Marton.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Sreda, 08. 07. 2020. | Komentara: 0

Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

Upitan kako komentariše što je RIK zvanične rezultate sa srpskih izbora 21. juna objavila uveče na dan hrvatskih 5. jula, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je izborna komisija Hrvatske svoj posao uradila brzo i profesionalno.
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook